autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Ciulent de carne cu prune uscate

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
ptr 6 persoane, Pentru aceasta mancare se poate folosi carne de la git,coaste sau umar., Aceasta mincare se incepe a pregati de cu seara si fierbe pina a doua zi la masa de prinz -se pregateste incet in cuptor., 1kg de carne de vita de la gat taiat in cuburi potrivite, 6linguri de ulei de cannola sau floarea soarelui, 2cepi potrivite taiate cuburi, 4ramure de coriandu proaspata, 1kg de cartofi mici curatati si taiati in doua, 300 gr de boabe de griu spalate, 1capatina de usturoi taiata in doua pe laterala, sare,piper, 5linguri de miere de curmale sau 2linguri zahar brun, 1pahar de prune uscate fara samburi-pe care le punem in apa sa se moaie putin., supa de pasare sau de vita ptr a acoperi mincarea.

Dificultate: Redusa Timp: 14h

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o cratita adinca si se prajesc bucatile de carne pe toate partile,se adauga ceapa si se prajeste in continuare pina ceapa este aurie,se adauga frunzele de coriandu sare piper se adauga supa si se face focul mic si se lasa sa fiarba o ora,se adauga cartofii si usturoiul si se mai fierbe acoperit inca 15 minute.
Boabele de griu vin clatite in citeva ape si se adauga la mincare impreuna cu mierea de curmale, prunele si lasam sa mai fiarba inca 3/4 de ceas.Trebuie sa fim atenti ca lichidele sa fie cu trei degete mai mult decit mincarea caci griul se unfla la fiert.La nevoie este bine de adaugat supa calda ca sa nu intrerupem fierberea.Se pune o foaie de aluminium peste oala si capacul pe deasupra.Asa se pune oala cu mincare la cuptor incalzit la 110 grade nu mai mult si se lasa sa se coaca la temperatura asta pina a doua zi la prinz -nu mai tirziu de 12.
In timpul noptii verificam daca nu lipsesc lichide si la nevoie adaugam ca mincarea sa nu se usuce.
Nu este complicata si din cauza ca sta toata noaptea in cuptor gusturile se contopesc si iese minunata.
In afara de faptul ca toata casa va mirosi de mincare gustoasa.Este o mincare care se pregateste in zilele reci de iarna la sfirsit de saptamina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulent de carne cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Ioana Ionescu , 03 ianuarie 2015

    nu se pun si oua fierte?

Dificultate

Redusa

Timp

14h

1 vot

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • Pentru aceasta mancare se poate folosi carne de la git,coaste sau umar.
  • Aceasta mincare se incepe a pregati de cu seara si fierbe pina a doua zi la masa de prinz -se pregateste incet in cuptor.
  • 1kg de carne de vita de la gat taiat in cuburi potrivite
  • 6linguri de ulei de cannola sau floarea soarelui
  • 2cepi potrivite taiate cuburi
  • 4ramure de coriandu proaspata
  • 1kg de cartofi mici curatati si taiati in doua
  • 300 gr de boabe de griu spalate
  • 1capatina de usturoi taiata in doua pe laterala
  • sare,piper
  • 5linguri de miere de curmale sau 2linguri zahar brun
  • 1pahar de prune uscate fara samburi-pe care le punem in apa sa se moaie putin.
  • supa de pasare sau de vita ptr a acoperi mincarea.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tochitura a la Trusii