Ingrediente
ptr 6 persoane, Pentru aceasta mancare se poate folosi carne de la git,coaste sau umar., Aceasta mincare se incepe a pregati de cu seara si fierbe pina a doua zi la masa de prinz -se pregateste incet in cuptor., 1kg de carne de vita de la gat taiat in cuburi potrivite, 6linguri de ulei de cannola sau floarea soarelui, 2cepi potrivite taiate cuburi, 4ramure de coriandu proaspata, 1kg de cartofi mici curatati si taiati in doua, 300 gr de boabe de griu spalate, 1capatina de usturoi taiata in doua pe laterala, sare,piper, 5linguri de miere de curmale sau 2linguri zahar brun, 1pahar de prune uscate fara samburi-pe care le punem in apa sa se moaie putin., supa de pasare sau de vita ptr a acoperi mincarea.
Dificultate: Redusa | Timp: 14h
1 vot
Mod de preparare
Boabele de griu vin clatite in citeva ape si se adauga la mincare impreuna cu mierea de curmale, prunele si lasam sa mai fiarba inca 3/4 de ceas.Trebuie sa fim atenti ca lichidele sa fie cu trei degete mai mult decit mincarea caci griul se unfla la fiert.La nevoie este bine de adaugat supa calda ca sa nu intrerupem fierberea.Se pune o foaie de aluminium peste oala si capacul pe deasupra.Asa se pune oala cu mincare la cuptor incalzit la 110 grade nu mai mult si se lasa sa se coaca la temperatura asta pina a doua zi la prinz -nu mai tirziu de 12.
In timpul noptii verificam daca nu lipsesc lichide si la nevoie adaugam ca mincarea sa nu se usuce.
Nu este complicata si din cauza ca sta toata noaptea in cuptor gusturile se contopesc si iese minunata.
In afara de faptul ca toata casa va mirosi de mincare gustoasa.Este o mincare care se pregateste in zilele reci de iarna la sfirsit de saptamina.
Ioana Ionescu , 03 ianuarie 2015
nu se pun si oua fierte?