Ciuperci champignon al dente

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci champignon al dente

Ingrediente

  • 350 g ciuperci champignon mai micute
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura smantana
  • optional 1/2 lingurita concentrat de ciuperci
  • sare, piper
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun ciupercile, sarea (concentratul de ciuperci), putin piper si se calesc usor in zeama lor. In cateva minute sunt moi (nu prea moi). Adaugati putin unt, verdeata si sunt gata.

Se consuma ca atare sau ca garnitura la fripturi, rasol, combinate cu alte garnituri, in clatite umplute cu ciuperci, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise