autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci champignon al dente

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
350 g ciuperci champignon mai micute, 3-4 linguri ulei de masline, unt cat o nuca, 1 lingura smantana, optional 1/2 lingurita concentrat de ciuperci, sare, piper, verdeata pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun ciupercile, sarea (concentratul de ciuperci), putin piper si se calesc usor in zeama lor. In cateva minute sunt moi (nu prea moi). Adaugati putin unt, verdeata si sunt gata.
Se consuma ca atare sau ca garnitura la fripturi, rasol, combinate cu alte garnituri, in clatite umplute cu ciuperci, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon al dente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de vinete cu orez ( de post )

Tocana de vinete cu orez ( de post )

Se toaca ceapa, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Ca sa scapam de "grija" legumelor,se curata,se spala ardeiul,ceapa si ciupercutele si se taie julién.(ciupercile

22 voturi    4 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Gabi , 17 martie 2010

    Va felicit pentru asta

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu folosesc usturoi foarte des. Pe unii ii irita, ii deranjeaza la stomac.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Foarte gustoase.Asa le prepar si eu doar ca pun si putin usturoi la final.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 350 g ciuperci champignon mai micute
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura smantana
  • optional 1/2 lingurita concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • verdeata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita