autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci champignon al dente

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
350 g ciuperci champignon mai micute, 3-4 linguri ulei de masline, unt cat o nuca, 1 lingura smantana, optional 1/2 lingurita concentrat de ciuperci, sare, piper, verdeata pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun ciupercile, sarea (concentratul de ciuperci), putin piper si se calesc usor in zeama lor. In cateva minute sunt moi (nu prea moi). Adaugati putin unt, verdeata si sunt gata.
Se consuma ca atare sau ca garnitura la fripturi, rasol, combinate cu alte garnituri, in clatite umplute cu ciuperci, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon al dente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • Gabi , 17 martie 2010

    Va felicit pentru asta

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu folosesc usturoi foarte des. Pe unii ii irita, ii deranjeaza la stomac.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Foarte gustoase.Asa le prepar si eu doar ca pun si putin usturoi la final.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 350 g ciuperci champignon mai micute
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura smantana
  • optional 1/2 lingurita concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • verdeata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Varza dulce cu piept de porc