autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Ciuperci cu maioneza

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
700 g ciuperci champignon, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa alba, cateva frunze de ceapa verde pt decor., Pentru maioneza: 1 ou intreg, 300 ml ulei, 2 lingurite mustar, 2 lingurite otet sau 1 lingura zeama de lamaie, 1 praf de sare. Eu am folosit la maioneza otet.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, se taie bucatele mici, se pun deoparte pana se prepara maioneza. La prepararea maionezei, folositi metoda rapida. Intrun vas de plastic inalt, puneti 300 ml ulei, spargeti 1 ou, adaugati 2 lingurite de mustar, sare dupa gust, 2 lingurite de otet si mixati cu ajutorul mixerului vertical. Aveti grija sa cuprindeti oul in cupa pasatorului. Mixati cam 2 minute si maioneza e gata.
Adaugati ciupercile taiate peste maioneaza, razuiti ceapa pe razatoarea cu gauri mici, apoi puneti si patrunjelul taiat marunt, potriviti de sare daca mai e nevoie. Aperitivul e gata de servit, pe felii de paine sau franzeluta bagheta, decorat cu cateva frunzulite de ceapa verde maruntite.
Mai multe retete gasiti pe blogul: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de legume si ciuperci cu maioneza

Salata de legume si ciuperci cu maioneza

1. Decojim cartofii fierti si morcovul. 2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul

16 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Elena Burdulea , 05 august 2015

    Buna idee!

  • Fara foto

    Maria Elena Burdulea , 05 august 2015

    Paula, multumesc pt incredere.

  • Fara foto

    Maria Elena Burdulea , 05 august 2015

    Carolina Spiridon, imi cer scuze, am gasit azi mesajul tau. Da, poti folosi fara probleme maioneza din comert.

    • Fara foto

      Paula Fitzai , 12 iulie 2015

      Mersi...voi incerca. Ce vine de la tine ....e f gustos...la fiecare reteta.....adaugi si o doza dubla de iubire☺

    • Fara foto

      Carolina Spiridon , 11 iulie 2015

      Pot folosi maioneza din comert?Maioneza facuta de mine este mult mai grasa si ne ferim sa nu ne ingrasam.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Si eu fac asa ceva dar mixez ciupercile cu putin usturoi

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      Si eu fac asa ceva dar mixez ciupercile cu putin usturoi

    • Fara foto

      liliana , 09 octombrie 2013

      arata delicios

    • Fara foto

      Catalin77 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      arata.. delicios

    • Fara foto

      Mihaela , 08 septembrie 2013

      Pentru un gust mai pronuntat, ciupercile ar trebui sotate, nu fierte, avand in vedere ca absorb multa apa. Altfel, o reteta ce trebuie incercata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Manolovici Eugen: da, este o sugestie, buna pt cine vrea sa incerce.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      leo1971, acum ce sa zic, gusturile nu se discuta, fiecare face cum ii place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc Adriana.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Florenta, multumesc.

    • leo1971

      leo1971 (Maestru bucatar) , 11 februarie 2013

      merg mai bine cu ciuperci conserva si putin usturoi .oricum sunt gustoase

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Sidy, draga, sa sti ca mie imi plac mai mult decat vinetele. Multumesc de sugestie, usturoiul le completeza gustul.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      cine vrea, poate pune si porumb, doar e democratie ;

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Prferatele noastre .Arata tare bine pe bagheta

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Sunt delicioase!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Sunt preferatele lui Claudiu....nu-l pot satura cand fac... Si asa pe bagheta, arata minunat !!! Eu pun si putin usturoi....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Vali draga, este un aperitiv pe care eu il ador.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 700 g ciuperci champignon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa alba
  • cateva frunze de ceapa verde pt decor.
  • Pentru maioneza: 1 ou intreg
  • 300 ml ulei
  • 2 lingurite mustar
  • 2 lingurite otet sau 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare. Eu am folosit la maioneza otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu fac asa ceva dar mixez ciupercile cu putin usturoi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci