Reteta postata pe: 08 februarie 2013
Ingrediente
700 g ciuperci champignon, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa alba, cateva frunze de ceapa verde pt decor., Pentru maioneza: 1 ou intreg, 300 ml ulei, 2 lingurite mustar, 2 lingurite otet sau 1 lingura zeama de lamaie, 1 praf de sare. Eu am folosit la maioneza otet.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
Mod de preparare
Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, se taie bucatele mici, se pun deoparte pana se prepara maioneza. La prepararea maionezei, folositi metoda rapida. Intrun vas de plastic inalt, puneti 300 ml ulei, spargeti 1 ou, adaugati 2 lingurite de mustar, sare dupa gust, 2 lingurite de otet si mixati cu ajutorul mixerului vertical. Aveti grija sa cuprindeti oul in cupa pasatorului. Mixati cam 2 minute si maioneza e gata.
Adaugati ciupercile taiate peste maioneaza, razuiti ceapa pe razatoarea cu gauri mici, apoi puneti si patrunjelul taiat marunt, potriviti de sare daca mai e nevoie. Aperitivul e gata de servit, pe felii de paine sau franzeluta bagheta, decorat cu cateva frunzulite de ceapa verde maruntite.
Mai multe retete gasiti pe blogul: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu maioneza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Ciupercile se spala,se taie felii si se fierb intr-un litru de apa cu o lingura zeama de lamiae,timp
19 voturi
5 comentarii
40 min
1. Ciupercile se fierb 5-10 minute in apa cu sare, apoi se pun intr-o sita la scurs.
2. Dupa ce
2 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Paula Fitzai , 12 iulie 2015
Mersi...voi incerca. Ce vine de la tine ....e f gustos...la fiecare reteta.....adaugi si o doza dubla de iubire☺
Carolina Spiridon , 11 iulie 2015
Pot folosi maioneza din comert?Maioneza facuta de mine este mult mai grasa si ne ferim sa nu ne ingrasam.
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013
Si eu fac asa ceva dar mixez ciupercile cu putin usturoi
Proca Constanta , 21 noiembrie 2013
Si eu fac asa ceva dar mixez ciupercile cu putin usturoi
liliana , 09 octombrie 2013
arata delicios
Catalin77 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013
arata.. delicios
Mihaela , 08 septembrie 2013
Pentru un gust mai pronuntat, ciupercile ar trebui sotate, nu fierte, avand in vedere ca absorb multa apa. Altfel, o reteta ce trebuie incercata!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013
Manolovici Eugen: da, este o sugestie, buna pt cine vrea sa incerce.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
leo1971, acum ce sa zic, gusturile nu se discuta, fiecare face cum ii place.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Multumesc Adriana.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Florenta, multumesc.
leo1971 (Maestru bucatar) , 11 februarie 2013
merg mai bine cu ciuperci conserva si putin usturoi .oricum sunt gustoase
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
Sidy, draga, sa sti ca mie imi plac mai mult decat vinetele. Multumesc de sugestie, usturoiul le completeza gustul.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
cine vrea, poate pune si porumb, doar e democratie ;
Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
Prferatele noastre .Arata tare bine pe bagheta
Adriana B (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
Sunt delicioase!
Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
Sunt preferatele lui Claudiu....nu-l pot satura cand fac... Si asa pe bagheta, arata minunat !!! Eu pun si putin usturoi....
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Vali draga, este un aperitiv pe care eu il ador.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Bun,bun,bun...