autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci cu smantana

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
800 g ciuperci,, 1 pahar smantana,, 100 g unt,, sare,, piper,, 1 legatura patrunjel verde,, 1 lingurita faina.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Se aleg ciupercile, se curata, se spala bine, se taie bucati.
Se fierb in apa cu sare, se scurg de apa, potrivim de sare si piper, se adauga smantana simpla sau amestecata cu 1 lingurita de faina si se dau la cuptor 15—20 minute.
In momentul servirii se adauga smantana si unt, presaram verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Puiul se taie cubulete si se caleste in unt/margarina aprox 20min. Se adauga ciupercile si condimentele,

9 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu ciuperci si smantana

Clatite cu ciuperci si smantana

Clatitele: Bateti bine ouale cu sarea si oregano, adaugati uleiul, apa (aprox 600 ml) si faina

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Multumesc Constanta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Michael, multumesc mult daca iti plac retetele mele. Apreciez si eu propunerile tale cu privire la comentariile pt retete: ,,interesant ar fi de stiut cum credeti ca s-ar putea imbunatati reteta, ce ingrediente ar mai putea fi adaugate sau omise sau sa dezvaluiti cateva secrete pentru reusita, tehnici de pregatire etc.,, asa este ai dreptate. Sa ai numai bine!

    • Fara foto

      Administrator Gustos.ro (Maestru bucatar) , 30 iulie 2010

      Stimate Michael, Din nefericire, nu doar doamna Burdulea va considera comentariile malitioase. Intelegem (si apreciem!) pasiunea dumneavoastra pentru corectitudine, insa orice forma de critica poate fi constructiva sau nu, iar asta tine in primul rand de tonul si stilul abordat. Chiar daca doamna Burdulea a folosit un termen poate nepotrivit, acest lucru se poate semnala ca atare si fara alte mentiuni acide. Nu cred ca mai este cineva de pe acest site atat de intrigat si nemultumit de faptul ca s-a folosit termenul "codita" in loc de termenul "picior" si, in aceeasi masura, nu cred ca este cineva care sa fi citit reteta de mai sus si sa nu fi inteles la ce se refera. Drept urmare, ma vad obligata sa va adresez public rugamintea de a renunta la tonul acid atunci cand acesta nu este necesar si nu isi are rostul. Si nu ma refer doar la aceasta reteta. De asemenea, o rog si pe doamna Burdulea sa isi modifice reteta si sa foloseasca termenul corect, ca nu cumva sa induca pe cineva in eroare. Va multumesc pentru intelegere si, pe viitor, sper sa nu fie necesar sa mai intervin pe teme similare. Cu stima, Administrator Gustos.ro

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Ma intereseaza aici doar retetele si am pretentia indreptatita ca ele sa fie corecte din toate punctele de vedere, la fel cum isi doreste si echipa gustos.ro. Nu ma intereseaza "taimizmanii" de care faci caz, pentru ca eu nu traiesc in SUA. Comentariile mele par rautacioase doar celora pe care ii critic, de ce nu recunosti? Eu nu ma leg de tine nici de alte persoane ci de textele publicate, de greselile inadmisibile care apar. Iar tu, in loc sa sprijini corectitudinea textelor, incurajezi diletantismul; se pare ca nu prea tii la acest site si, prin urmare, eu ar trebui sa-ti propun ce topic sa deschizi pe forum dar ma abtin. Doar faptul ca raspunzi agresiv la o critica pe deplin indreptatita spune totul. M-as bucura ca, de acum incolo, sa nu mai discutam in contradictoriu, poate te mai consulti si cu altii, sa vezi cine are dreptate; eu oricum nu te mai contrazic, cu alte cuvinte cedez primul! Iti doresc numai bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Draga Michael, tu cred ca ai o problema grava! Ti-ai facut un hobby sa intervi cu anumite comentarii, de fapt pe tine ce te intereseaza, reteta sau galceava. Ma intreb, ai vrut cumva sa gatesti dupa reteta mea si te-ai incurcat in cuvantul ,,codite,, sau care e problema?????? Cate ore pe zi iti sacrifici postand tot felul de comantarii ,,rautacioase,, nu ai de lucru, te plictisesti? Parerea mea, nu are rost din asta nu-ti ies bani, iti pierzi vremea de pomana. Eu zic sa cauti ceva util sa faci, nu sa flecaresti toata ziua pe tema retetelor de pe gustos, pt ca nu sunt singura de care te legi, stiu asta. Uite iti fac o propunere, deschide un topic pe forum sau unde-ti pica tie bine cu titlul: ,,Flecarelile lui Michael,, poate ajungi sa scri un roman dragutule. Sa ai numai bine!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Apreciez in mod deosebit parerea dv. insa dati-mi voie sa va contrazic. Daca ar creste in copac, ciupercile despre care vorbim aici ar avea codite ca ciresele sau ca merele. Crescand in pamant, pe verticala, ele au picioruse pe care stau, vezi si zicala cu "Palarie-ntr-un picior..." Cred ca problema e destul de logica, astfel incat nu e cazul sa teoretizam sau sa aducem dovezi stiintifice, atata timp cat si la gradinita se invata acest lucru. Sunt de parere ca, daca ne ocupam de arta culinara, avem o datorie fata de cititorii nostri sa prezentam retetele in mod logic, fara greseli de forma si continut, ca sa nu mai amintesc si de alti membri de pe acest site, care nu au habar nici de limba romana si care posteaza aici si se fac de ras fara sa stie macar de ce!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Va prezint mai jos 3 retete cu ciuperci ale unor bucatari consacrati si de renume, prima e a regretatului Radu-Anton Roman, ultimele doua sunt ale Sandei Marin. CIUPERCI CIOBANESTI • 1,5 kg ciuperci cu palarie mare (manatarci, albe de pajiste, pastraviori de fag, bureti serpesti craite etc.) • 150 g slanina afumata • 200 g branza de burduf • 150 g urda • piper (dacã este) • Se taie piciorusul ciupercilor • Se spalã ciupercile, temeinic, se aranjeaza intr-o tava • Se toaca marunt, cu cutitul, piciorusul si slanina • Se framanta urda cu branza • Se pune in palarii mai intai tocatura apoi, peste tocatura, branza cu urda; se pipereaza • Se frig pe jar slabit, cu foarte putina apa pe fundul tavii, pina se rumeneste un pic branza Nu-i trebuia prea multa imaginaþie transhumantului hategan sau vrancean, aflat in varf de munte si in august ploios, ca sa creeze mancarea „ciobaneasca“: asta era la-ndemana, ciuperci si branza, asta manca! Ce bea, asta-i intrebarea?! Ce bea el in sihla si pustietate, infratit cu lupii? Rar, cate un gat de tuica, cel mai des apa de izvor. Noi, în schimb, ne putem permite, sper, langa o ciuperca un pic sarata, sa incepem masa cu o Plavaie de Jaristea, vin vioi si sec, rotund la gust, prieten de drum lung. CIUPERCI UMPLUTE 500 g ciuperci, 50 g ulei, 2 linguri frunze de patrunjel tocat, un praf de piper, sare. Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala. Se aeaaza ciupercile intr-o cratita pe masina, punand in fiecare ciuperca un praf de sare si putin ulei. Se acopera si se tin pana se moaie. Separat se toaca marunt picioarele ciupercilor, se pun in alta cratita si se inabusa cu putina sare si ulei. Cand sunt bine muiate si scazute, se dau la o parte si se racoreasca, se amesteca cu patrunjel tocat marunt, cu piper praf si cu aceasta tocatura se umplu ciupercile de asemenea racorite. Se aseaza pe farfurie si se servesc reci. CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA 500 g ciuperci, 50 g unt, 100 g branza de Braila, 1 lingura marar sau patrunjel verde, tocat. Se pregatesc ciupercile ca mai sus si se pun intr-o cratita la foc sa se moaie pe jumatate, punand in fiecare cate un praf de sare si o bucatica de unt. Picioarele ciupercilor se toaca si se inabusa de asemenea in alta cratita, cu putina sare si unt. Se trece prin masina sau printr- o sita rara branza de Braila. Se freaca bine pana devine ca o pasta, se amesteca cu picioarele ciupercilor tocate si inabusite si cu patrunjel sau marar verde, tocat marunt. Cu aceasta pasta se umplu ciupercile, se presara cu parmezan ras iar deasupra fiecareia se pune o bucatica mica de unt proaspat. Se aseaza intr-o cratita de pamant, se dau la cuptor, unde se tin pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc fierbinti. Cam atat la capitolul "coditele" ciupercilor in arta culinara!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Tare buna reteta.De curiozitate am rasfoit multe retete cu ciuperci.Mai tote spuneau ca se taie coditele,nu am stiut ca avem printre noi un asa specialist de marca.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Michael, ce cauti tu aici, du-te draga la un sait cu subiecte de botanica, nu cu retete!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Draga Michael, du-te tu pe un sait de botanica, ce cauti aici?

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Care codite? Ciupercile au picioruse, nu codite! Deschideti o carte de botanica si va documentati inainte sa ma contraziceti!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Buna reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Constanta!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
noodle cu legume