Ciuperci de padure la borcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci de padure la borcan

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -ciuperci asortate(cam 2 kg)
  • -un strugure mai mare,alb sau negru,dupa preferinta
  • -2 masuri de apa + una de otet
  • -o lingura de sare mare
  • -4 linguri de zahar
  • -boabe de mustar
  • -boabe de piper

Mod de preparare

Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul de apa,otet,zahar,bobbele de piper si mustar si sare.Lasam sa dea in clocot,sa se topeasca sarea si zaharul si apoi lasam sa se racoreasca.

Punem ciupercile in borcane,alternand cu boabele de strugure,le punem lejer,nu le vom presa.Cand apa cu otetul s-a racorit,punem peste ciuperci,umpland borcanele.

Capsam cu capace si le vom fierbe la baie de abur 20 de min. de cand apa a inceput sa fiarba.

Eu am fiert cate 3 borcane(am avut 5 de toate)vasul fiind mai micut.Am pus un prosop de bucatarie pe fundul vasului,am asezat borcanele,am pus apa calda,cat sa cuprinda borcanele,mai jos cu doua degete de capac.Am acoperit cu un alt prosop de bucatarie si am dat la foc domol,cum ziceam mai sus,20 de min.de cand apa a inceput sa fiarba.

Dupa acest timp.le-am scos din apa si le-am asezat la pat de paturi pana s-au racit.

Sant grozave ca si muraturi,alaturi de diferite preparate cu sos,dar si langa o fripturica!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise