autor:

frunza janet

» » Conserve si muraturi

Ciuperci de padure la borcan

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, -ciuperci asortate(cam 2 kg), -un strugure mai mare,alb sau negru,dupa preferinta, -2 masuri de apa + una de otet, -o lingura de sare mare, -4 linguri de zahar, -boabe de mustar, -boabe de piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul de apa,otet,zahar,bobbele de piper si mustar si sare.Lasam sa dea in clocot,sa se topeasca sarea si zaharul si apoi lasam sa se racoreasca.
Punem ciupercile in borcane,alternand cu boabele de strugure,le punem lejer,nu le vom presa.Cand apa cu otetul s-a racorit,punem peste ciuperci,umpland borcanele.
Capsam cu capace si le vom fierbe la baie de abur 20 de min. de cand apa a inceput sa fiarba.
Eu am fiert cate 3 borcane(am avut 5 de toate)vasul fiind mai micut.Am pus un prosop de bucatarie pe fundul vasului,am asezat borcanele,am pus apa calda,cat sa cuprinda borcanele,mai jos cu doua degete de capac.Am acoperit cu un alt prosop de bucatarie si am dat la foc domol,cum ziceam mai sus,20 de min.de cand apa a inceput sa fiarba.
Dupa acest timp.le-am scos din apa si le-am asezat la pat de paturi pana s-au racit.
Sant grozave ca si muraturi,alaturi de diferite preparate cu sos,dar si langa o fripturica!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci de padure la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
VARZA DULCE LA MURAT VARA

VARZA DULCE LA MURAT VARA

Am tocat varza alba si rosie si am frecat-o cu sare. Am pus pe fundul borcanului cimbru si marar

2 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosarii curatati de cotoare si seminte si spalati, sunt lasati sa se scurga. Boabele de struguri

1 vot    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    sunt foarte bune ciupercile. eu le ador.

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Sigur Luminita....am gasit ci ciuperci din alea mov...se spune ca sant mai rare si sant norocul culegatorilor de ciuperci....asa zicea Bigboletus!

  • Fara foto

    Luminita Chelaru , 08 octombrie 2013

    cine cunoaste ciupercile de padure sant o bunatate,eu am cules anul asta mai multe soiuri de ciuperci si am pus la borcane am facut si zacusca am pus si la congelator,mai vreau si alte retete,multumesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -ciuperci asortate(cam 2 kg)
  • -un strugure mai mare,alb sau negru,dupa preferinta
  • -2 masuri de apa + una de otet
  • -o lingura de sare mare
  • -4 linguri de zahar
  • -boabe de mustar
  • -boabe de piper

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

COMY.M. (Chef de cuisine)

sunt foarte bune ciupercile. eu le ador.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)