autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci in aluat cu sos de ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
500 g ciuperci (pleurotus, champignon), 2-3 oua, 4 linguri faina, 100-150 ml ulei pentru prajit, 1 legatura ceapa verde tocata marunt, 50 ml smantana, 1 lingurita marar tocat (uscat), cateva fire patrunjel verde, 1/2 lingurita curry/chili, 1/2 lingurita usturoi granulat, sare, piper, cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Spalati ciupercile in apa rece si puneti-le la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare, la foc mic. Intre timp pregatiti un aluat ca de clatite din oua, 3 linguri de faina si putina apa, dar mult mai condimentat cu marar, usturoi granulat, sare, piper, cimbru, curry/chili.
Dupa ce ciupercile au fiert cam 10 minute, se scot cu o spumiera si se lasa sa se racoreasca 1-2 minute. Intre timp puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi dati ciupercile prin aluatul condimentat si puneti-le la prajit. Dupa 3-4 minute intoarceti-le pe cealalta parte. Scoateti-le pe o hartie absorbanta. In timp ce ciupercile se prajesc, preparati sosul de ciuperci. In zeama in care au fiert ciupercile, pusa pe aragaz la foc mic, adaugati 2-3 ciuperci tocate foarte marunt, ceapa verde si o lingura de faina, amestecand energic cu un tel micut sub forma de para. Dupa 2-3 minute, dregeti gustul de sare si piper si adaugati smantana si putina verdeata tocata.
Dupa toate acestea, ciupercutele sunt gata. Asezati-le pe farfurii si adaugati sos, garnisiti cu verdeata, ridichi, ardei copti, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in aluat cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soté de legume

Soté de legume

Se taie cartofii si morcovii cubulete si se pun la fiert alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute.

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Sunt o bunatate !

  • Fara foto

    Costin , 30 mai 2010

    Retete diferite, poze identice. Adica e aceeasi poza nu???? BUN.FOARTE BUN.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Delcioase. Sunt la fel de apetisante si de aspectuoase ca si cele pane cu sos.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci (pleurotus
  • champignon)
  • 2-3 oua
  • 4 linguri faina
  • 100-150 ml ulei pentru prajit
  • 1 legatura ceapa verde tocata marunt
  • 50 ml smantana
  • 1 lingurita marar tocat (uscat)
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1/2 lingurita curry/chili
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker