Spalati ciupercile in apa rece si puneti-le la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare, la foc mic. Intre timp pregatiti un aluat ca de clatite din oua, 3 linguri de faina si putina apa, dar mult mai condimentat cu marar, usturoi granulat, sare, piper, cimbru, curry/chili.
Dupa ce ciupercile au fiert cam 10 minute, se scot cu o spumiera si se lasa sa se racoreasca 1-2 minute. Intre timp puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi dati ciupercile prin aluatul condimentat si puneti-le la prajit. Dupa 3-4 minute intoarceti-le pe cealalta parte. Scoateti-le pe o hartie absorbanta. In timp ce ciupercile se prajesc, preparati sosul de ciuperci. In zeama in care au fiert ciupercile, pusa pe aragaz la foc mic, adaugati 2-3 ciuperci tocate foarte marunt, ceapa verde si o lingura de faina, amestecand energic cu un tel micut sub forma de para. Dupa 2-3 minute, dregeti gustul de sare si piper si adaugati smantana si putina verdeata tocata.
Dupa toate acestea, ciupercutele sunt gata. Asezati-le pe farfurii si adaugati sos, garnisiti cu verdeata, ridichi, ardei copti, etc. Pofta buna.
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu