autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ciuperci in oţet

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg ciuperci curatate:, * 2 l oţet,, * 400 g sare,, * 40 g piper boaba,, * 50 g foi de dafin,, * 20 g cuisoare (facultativ),, * 30 g marar,, * 4 l apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Ciupercile proaspete se curata, se sorteaza dupa marime, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita, intr-un vas emailat se pun apa, oţetul si sarea. Se amesteca bine pana se dizolva sarea, apoi se adauga ciupercile si se pune vasul la foc pentru fierbere. Cind solutia a dat in fiert se indeparteaza spuma, se adauga condimentele si se rnai fierbe cca 25 minute, timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca. Ciupercile se scot cu paleta si se asaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece). Se toarna la suprafata putin ulei si se leaga, se pastreaza la loc uscat si racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in oţet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ciuperci la placa cu sos de otet

Ciuperci la placa cu sos de otet

Cu o seara inainte pregatim sosul de otet.Intr-un bidonas adaugam otetul de mere,uleiul de masline

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cherry la borcan1

Cherry la borcan1

Este cea mai simpla si rapida metoda de conservare a rosiilor cherry si nu numai. Rosiile cu coditele

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Sunt foarte gustoase, am avut ocazia sa mananc la o prietena.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    O reteta foarte buna,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 kg ciuperci curatate:
  • * 2 l oţet,
  • * 400 g sare,
  • * 40 g piper boaba,
  • * 50 g foi de dafin,
  • * 20 g cuisoare (facultativ),
  • * 30 g marar,
  • * 4 l apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte gustoase, am avut ocazia sa mananc la o prietena.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ciuperci in saramura dulce-acrisoara