CIUPERCI IN OTET VERO

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 5 kg ciuperci
  • 400 g sare
  • 40 g piper boaba
  • 50 g foi de dafin
  • 20 g cuisoare
  • 30 g marar
  • 4 l apa

Mod de preparare

Se curata ciupercile proaspete, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita.Intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea, se amesteca bine pana se dizolva sarea, apoi se adauga ciupercile si se pune vasul la foc pentru fierbere.

Cind solutia a dat in fiert se indeparteaza spuma, se adauga condimentele si se mai fierbe cca 25 minute, timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se scot ciupercile cu paleta si se asaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece). Se toarna la suprafata putin ulei si se leaga, se pastreaza la loc uscat si racoros.Atentie: la fiert se mai pune un cartof sau o ciapa,pentru cei ce le cumpara de pe piata si nu le cunosc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise