autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ciuperci in otet

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
2 l otet, 400 g sare, 40 g piper boaba, 50 g foi de dafin, 20 g cuisoare (facultativ), 30 g marar, 4 l apa.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciupercile proaspete se curata, se sorteaza dupa marime, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita, intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea. Se amesteca bine pina se dizolva sarea, apoi se adauga ciupercile si se pune vasul ia foc pentru fierbere. Cind solutia a dat in fiert se indeparteaza spuma, se adauga condimentele si se rnai fierbe cca 25 minute, timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca. Ciupercile se scot cu paleta si se asaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece). Se toarna la suprafata putin ulei si se leaga, se pastreaza la loc uscat si racoros.
Ciupercile proaspete se curata, se sorteaza dupa marime, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita, intr-un vas emailat se pun apa
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in otet" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Ciuperci la placa cu sos de otet

Ciuperci la placa cu sos de otet

Cu o seara inainte pregatim sosul de otet.Intr-un bidonas adaugam otetul de mere,uleiul de masline

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogoşari în multe feluri...bune

Gogoşari în multe feluri...bune

1. Se fierb toate 20 de minute şi apoi se fierb în aburi 30 de minute. 2. Gogoşarii se fierb

6 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 400 g sare
  • 40 g piper boaba
  • 50 g foi de dafin
  • 20 g cuisoare (facultativ)
  • 30 g marar
  • 4 l apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Se iau doua pungi magice si intr-una se adauga copanele spalate si curate, Knorr Punga Magica, usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Somloi galuska

Somloi galuska

Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte

11 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza iute cu salam

Pizza iute cu salam

Rosiile in bulion se mixeaza pana devine un piure, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt atre bune.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi