autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci invelite

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
1kg cartofi albi, 150g smantana, 100g telemea de vaca nu prea sarata, 500g ciuperci, 1 ceapa mai mare, 2 catei de usturoi sau 3 fire de usturoi verde, 1 ardei kapia rosu, 1/2 cana cu vin rosu, 1/2 cana supa de legume, 2 linguri de faina, 1 mana busuioc verde, sare, piper, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert taiati in bucati mari, in apa cu sare. Ciupercile se spala bine si se taie in 4. Se pune la incins o tigaie cu ulei si se calesc impreuna ciupercile, ceapa taiata mare, usturoiul taiat si ardeiul curatat si taiat. Se adauga peste ciuperci vinul dupa ce s-au calit timp de 10 minute. Se amesteca bine, se adauga busuiocul taiat, sare si piper dupa gust si se mai lasa pe foc 10 minute, apoi se desface faina in supa de legume si se adauga in cratita, peste ciuperci. Se fierbe pana cand sosul incepe sa se ingroase si apoi se stinge focul. Cartofii fierti se paseaza, se amesteca cu smantana si telemeaua razuita si se rastoarne peste sosul cu ciuperci. Se aseaza frumos cartofii peste ciuperci si se da totul la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca putin si abia apoi se taie portiile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci invelite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rostii de cartofi si hrean

Rostii de cartofi si hrean

1.Se storc in mana cartofii rasi, apoi se pun intr-un castron.Se adauga ouale, faina, hreanul, ceapa

14 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocinei

Tocinei

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri patrate. Se scurg de zeama lasata

5 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Excelent arat, cred ca sunt nemaipomenite!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Bune ciupercutele tale!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Multumesc din suflet pentru aprecieri!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      mie imi plac foarte mult ciupercile asa ca sigur voi lua reteta felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Aromate ! Delicioase!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      o bunatate!!!felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Interesanta reteta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate............

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Hmmm,suna tare bine...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Tare buna trebue sa fie...plina de arome... Felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Waw da ce gustoasa trebue sa fie mancarica asta!!! Imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg cartofi albi
  • 150g smantana
  • 100g telemea de vaca nu prea sarata
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 catei de usturoi sau 3 fire de usturoi verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 cana cu vin rosu
  • 1/2 cana supa de legume
  • 2 linguri de faina
  • 1 mana busuioc verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de rata cu legume Piept de rata cu legume

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rotite din vinete umplute Rotite din vinete umplute

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Nokedli cu tocanita de ciuperci