autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la cuptor umplute cu ricotta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
100 g branza ricotta faramicioasa, coaja de lamaie, 1 ardei iute rosu prospat, curatat de seminte si tocat marunt (dupa gust), sare marinata si piper negru proaspat macinat, 2 linguri frunze de oregano sau maghiran prospat, tocate marunt, o mana buna de parmezan prospat ras, plus inca putin pentru presarat deasupra, 4 maini de ciuperci, curatate, ulei de masline extravirgin, o mana de rucola sau verdeturi cu frunze moi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Puneti ricotta intr-un bol impreuna cu coaja de lamâie, ardeiul iute, putina sare si piper. Amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati verdeata tocata si parmezanul.
Înlaturati cu grija piciorusele de la ciuperci si aruncati-le (sau pastrati-le ca sa faceti un sos pentru paste), apoi dati palariile ciupercilor prin putin ulei, sare si piper.
Asezati-le intr-o tava cu deschiderea in sus, astfel incât sa le puteti umple cu fantasticul amestec de ricotta. Puneti umplutura cu grija, presarati deasupra putin parmezan si coaceti ciupercile in cuptorul incins pana când devin aurii - circa 15 minute.
Serviti-le pe o farfurie mare, presarate cu frunze de rucola sau alte verdeturi cu frunze moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor umplute cu ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 100 g branza ricotta faramicioasa
  • coaja de lamaie
  • 1 ardei iute rosu prospat
  • curatat de seminte si tocat marunt (dupa gust)
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri frunze de oregano sau maghiran prospat
  • tocate marunt
  • o mana buna de parmezan prospat ras
  • plus inca putin pentru presarat deasupra
  • 4 maini de ciuperci
  • curatate
  • ulei de masline extravirgin
  • o mana de rucola sau verdeturi cu frunze moi

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Vinete pane