autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci la gratar

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg ciuperci, 10 g piper, 2 leg, verdeata, 150 ml ulei, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

102 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se aleg mai mari si egale, se spala, se curata, li se scot piciorusele care se toaca marunt si se arnesteca cu piperul pisat, sarea si verdeata taiata foarte marunt. In palaria ciupercii si in golul ramas de la picioruşe se asaza aceasta tocatura, se adauga cite putin ulei si se pun pe gratarui incins, uns cu ulei. Cind sint bine patrunse (fripte), se scot de pe gratar si se asaza in farfurie sau pe platoul de servire si se stropesc cu unt topit deasupra. Se servesc calde, ca antreuri, gustări etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci cu unt si marar la gratar

Ciuperci cu unt si marar la gratar

Se spală bine ciupercile si se taie codiţele, care se toacă mărunt. Se amestecă untul cu codiţele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

O masa copioasa, gatita in graba, cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar de efect. Asezati

4 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Delicioase...

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Cand fac ciuperci la gratar sau pe plita, pun si putina slaninuta taiata marunt, in loc sa le stropesc cu unt.

Dificultate

Medie

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pate de ficat vegetarian