autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Ciuperci murate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. ciuperci, 20 gr. sare, 1 l otet de vin, boabe de piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr. sare la 1 kg. ciuperci). Se spala apoi usor in apa cu putin otet. Intre timp se fierbe otet de vin, punand la 1 l de otet 20 gr. sare, si cateva boabe de piper alb. Cand otetul clocoteste se pun ciupercile, lasandu-le sa fiarba bine. Se pun de fierbinte, cu otet cu tot in borcane mici, si dupa ce s-au racorit se leaga bine cu hartie pergament.
Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr. sare la 1 kg. ciuperci)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci murate" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
visine ptr.iarna

visine ptr.iarna

Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa

8 voturi    5 comentarii
10h
Conserve si muraturi
Gem de gutui cu nuca

Gem de gutui cu nuca

Gutuile se spala bine de puf,se taie pe jumatate pentru a scoate cotoarele si semintele si se dau

22 voturi    13 comentarii
2h
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Buretii de fag se gasesc mai nou la supermarketuri, asa ca nu o mai luam prin paduri. Reteta e buna, eu i-am oparit putin inainte de ai pune la borcan. Am pus piper negru, boabe de mustar si pikant fix (100g. la 2 l apa). In alti ani mai puneam straturi de ceapa si morcov, acum am lasat numai ciupercile ca sa-si pastreze savoarea. Sper sa fie la fel de bune!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Super. Am sa fac si eu dupa reteta asta.Sunt foarte aromati

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

15 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Zacusca pentru iarna

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Super. Am sa fac si eu dupa reteta asta.Sunt foarte aromati

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi