autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Ciuperci pane

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci, cca 100g faina, cca 100 g pesmet, 2 oua, sare, piper dupa gust, ulei pentru prajit, zeama de la o lamaie, Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitati.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare


Ciupercile se spala,se curata si se indeparteaza cu grija coditele. Palariile ciupercilor se lasa la scurs cateva minute,dupa care impreuna cu coditele se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa cateva minute deoparte pentru a se zvanta.

Astfel pregatite, ciupercile se trec prin faina,apoi prin ouale batute cu sare si piper dupa gust si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc mediu pana se rumenesc frumos si dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci pane

Ciuperci pane

Se aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita,se indeparteaza codita,se spala si se

4 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci pane de post

Ciuperci pane de post

Curatam ciupercile de pielita si le spalam, apoi le taiem pe jumatate(daca sunt micute le lasati

3 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2014

    o zi frumoasa...

  • Fara foto

    Mary Maryloo , 20 iunie 2014

    <3

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Sunt delicioase si vi le recomand cu drag...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Sidy , 29 aprilie 2010

      Ce bine arata ! Cu siguranta ca sunt delicioase !!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Ador ciupercile!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Va multumesc mult...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Sunt delicioase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Multumesc ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Imi plac ciupercile pane f mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri si sfaturi...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Mmmm, o bunatate.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bune...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      bune ...as adauga si o garnitura de orez

    • Fara foto

      Andra , 12 decembrie 2009

      Foarte bune....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      O bunatate.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • cca 100g faina
  • cca 100 g pesmet
  • 2 oua
  • sare
  • piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • zeama de la o lamaie
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitati.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

o zi frumoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata boeuf