autor:

Victoria Gabriela

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
(pentru 5 persoane), •cca 800-1000 gr. ciuperci champignon proaspete de dimensiuni mai mici (eu am avut 20 bucăți), •200 gr. telemea de vacă, •80 gr. cașcaval, •4 ouă, •1 legătură mărar verde, •2 fire ceapă verde, •¼ ardei gras roșu, •100 gr. făină, •120 gr. pesmet, •ulei pentru prăjit (aprox. un pahar), •sare, piper (după gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

-Se spală ciupercile, se îndepărtează piciorușele și se lasă să se scurgă și să se usuce bine pe șervețele de hârtie de bucătărie.
-Se spală mărarul, ceapa verde, ardeiul gras și se taie mărunt.
-Cât timp se zvântă ciupercile ne ocupăm de umplutură: într-un castron se rade brânza și cașcavalul pe răzătoarea mare, se adaugă legumele tăiate mărunt (ceapa verde, mărarul, ardeiul), 2 ouă, sare, piper după gust și se amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.
-Se umplu ciupercile (bine uscate) cu crema de brânză, se unesc câte două îndepărtându-le surplusul de umplutură și fixându-le cu scobitori.
-Se pregătesc separat 3 vase cu: făină, cele 2 ouă (rămase) bătute cu un praf de sare și piper, pesmet.
-Perechile de ciuperci se trec fiecare prin făină, ou, pesmet în această ordine.
-Se pune uleiul la încins într-o tigaie, iar când acesta este suficient de fierbinte se prăjesc ciupercile astfel pregătite, câteva minute pe fiecare parte, cât mai uniform.
-Ciupercile pane prăjite se scot pe șervet de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
-Se servesc imediat, calde, alături de roșii sau salata preferată, dar sunt la fel de bune și reci. Se pot servi ca antreuri (calde sau reci) sau gustări delicioase, în orice moment doriți.
Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 5 persoane)
  • •cca 800-1000 gr. ciuperci champignon proaspete de dimensiuni mai mici (eu am avut 20 bucăți)
  • •200 gr. telemea de vacă
  • •80 gr. cașcaval
  • •4 ouă
  • •1 legătură mărar verde
  • •2 fire ceapă verde
  • •¼ ardei gras roșu
  • •100 gr. făină
  • •120 gr. pesmet
  • •ulei pentru prăjit (aprox. un pahar)
  • •sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

23 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor