autor:

Piri Piri e Canela

» » Conserve si muraturi

Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Ingrediente
600 gr. ciuperci Paris proaspete, 500 ml otet de vin alb sau vin alb, 250 ml apã, 4 cãtei de usturoi, 1 crengutã de rozmarin, 400 ml ulei de mãsline, piper negru boabe, coajã de lãmâie, 1 lingurã oregano sau ervas provence (amestec de ierburi), nu se pune sare!

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Desi este mai comod sã cumpãr conserva sau chiar sã folosesc numai legume proaspete, dupã 9 ani departe de tarã si de "obiceiurile sfinte" a oricãrei gospodine românce, vã prezint o retetã tipic portughezã de ciuperci.
Aici se pune pe masã ca aperitiv sau putem folosi la prepararea fripturilor la cuptor, sosurilor...
1)Curãtã si ia jos cojita finã a ciupercutelor.
2)Pune pe foc o oalã cu otetul, apa, usturoiul întreg si boabele de piper; lasã sã fiarbã.
3)Adaugã ciupercile si lasã sã fiarbã din nou, timp de 10 min.Lasã la scurs sã se rãceascã.
4)Pune ciupercile scurse intr-un borcan sterilizat cu rozmarin si coaja de lãmâie.
5)Încãlzeste uleiul de mãsline pânã ajunge la temperatura de 75ºC. Toarnã peste ciuperci.
6)Pune oregano si amestecã bine totul. Srânge bine capacul si pune la fiert conserva într-o oala cu apã cca. 25 min.
Nu se deschide 1 lunã, pt. a pãstra bine aromele.
Sper sã vã placã :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti(bulgaresti) in otet

Ardei iuti(bulgaresti) in otet

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.Separat facem urmatorul amestec:apa, otet , sare,zahar ,

41 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Se spala ardeii apoi le taiem cotorul ca un capac si scoatem semintele si nervurile. Intr-un bol

5 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    O idee minunata, le putem prepara pentru revelion.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

    Foarte aromate ciupercutele tale!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

    Excelenta si binevenita,reteta!***** Gostamos muito de cogumels em conserva, faz uma boa continuacao! Parabens!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. ciuperci Paris proaspete
  • 500 ml otet de vin alb sau vin alb
  • 250 ml apã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 crengutã de rozmarin
  • 400 ml ulei de mãsline
  • piper negru boabe
  • coajã de lãmâie
  • 1 lingurã oregano sau ervas provence (amestec de ierburi)
  • nu se pune sare!

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mira (Chef de cuisine)

O idee minunata, le putem prepara pentru revelion.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA CONDIMENTE VERZI CONGELATE - PATRUNJEL VERDE