Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Ingrediente

  • 600 gr. ciuperci Paris proaspete
  • 500 ml otet de vin alb sau vin alb
  • 250 ml apã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 crengutã de rozmarin
  • 400 ml ulei de mãsline
  • piper negru boabe
  • coajã de lãmâie
  • 1 lingurã oregano sau ervas provence (amestec de ierburi)
  • nu se pune sare!

Mod de preparare

Desi este mai comod sã cumpãr conserva sau chiar sã folosesc numai legume proaspete, dupã 9 ani departe de tarã si de "obiceiurile sfinte" a oricãrei gospodine românce, vã prezint o retetã tipic portughezã de ciuperci.

Aici se pune pe masã ca aperitiv sau putem folosi la prepararea fripturilor la cuptor, sosurilor...

1)Curãtã si ia jos cojita finã a ciupercutelor.

2)Pune pe foc o oalã cu otetul, apa, usturoiul întreg si boabele de piper; lasã sã fiarbã.

3)Adaugã ciupercile si lasã sã fiarbã din nou, timp de 10 min.Lasã la scurs sã se rãceascã.

4)Pune ciupercile scurse intr-un borcan sterilizat cu rozmarin si coaja de lãmâie.

5)Încãlzeste uleiul de mãsline pânã ajunge la temperatura de 75ºC. Toarnã peste ciuperci.

6)Pune oregano si amestecã bine totul. Srânge bine capacul si pune la fiert conserva într-o oala cu apã cca. 25 min.

Nu se deschide 1 lunã, pt. a pãstra bine aromele.

Sper sã vã placã :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise