Ciuperci Pleurotus cu parmezan si ardei iute

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci Pleurotus cu parmezan si ardei iute

Ingrediente

  • - 500 g ciuperci Pleurotus
  • - sare bruta
  • - 1 cub mare unt
  • - un sfert de ceapa
  • - 1 ardel iute verde
  • - parmezan
  • - patrunjel tocat
  • - sare si piper proaspat macinate

Mod de preparare

Minunaaata reteta! Va avertizez pe cei mancaciosi ca ingredientele sunt doar pentru doua persoane.

1. Se curata ciupercile de partea lemnoasa sau cu pamant, iar cele care au palaria mai mare se taie in doua. Se pun la fiert in apa cu sare grunjoasa timp de 10 minute. Se strecoara si se lasa sa se racoreasca putin.

2. Se toaca cepa marunt, iar ardelul iute se curata de samburi si nervuri si se toaca cubulete mici(folositi manusi sau pungi pentru a nu se lua iuteala pe maini).

3. Se pune ceapa la calit in untul topit si se lasa pe foc mic pana devine translucida. Se adauga ciupercile si se calesc timp de 10 minute la foc domol, amestecand din cand in cand. Se adauga ardeul iute si patrunjelul tocat si se mai lasa pe foc 1-2 minute.

4. Se condimenteaza cu sare si piper si se servesc calde cu mult parmezan deasupra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura