autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci pleurotus cu smantana

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus, 2 cepe potrivite, 4-5 catei de usturoi, zeama de la 1/2 lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 ardei peperoni, 1 legatura patrunjel, 50 g branza topita/cascaval, 130-150 ml smantana, 1 lingura faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

31 voturi

Mod de preparare

Spalati ciupercile cu apa rece si lasati-le sa stea in apa inca 4-5 minute. Curatati cepele, tocati-le solzisori si puneti-le la calit in ulei, la foc mic, intr-o tigaie antiaderenta. Clatiti si scurgeti ciupercile, tocati-le marunt, apoi adaugati-le peste ceapa. Caliti inca 4-5 minute, amestecand usor cu o lingura de lemn, adaugati peperoni curatati de seminte si tocati subtire, usturoiul curatat si taiat feliute, patrunjel tocat, branza topita/cascavalul si condimentati cu sare si piper.
Amestecati pana se topeste branza, adaugati smantana, apoi faina desfacuta in putina apa si mai lasati pe foc inca 3-4 minute amestecand pana se leaga bine sosul. Dregeti gustul de sare si piper si mai adaugati putin patrunjel verde tocat.
Se serveste ca atare, cu mamaliguta sau ca garnitura la fripturi si rasoluri, cu usturoi, peperoni si frunzulite de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ciuperci pleurotus cu smantana si paste

ciuperci pleurotus cu smantana si paste

ceapa taiata solzisori se caleste in unt,apoi se adauga ciupercile taiate si se mai calesc cateva

10 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Mancarica de vara cu copanele

Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se

5 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kati stan , 09 mai 2018

    sunt delicioase.multumesc pt idee.

  • Fara foto

    veronica , 28 martie 2018

    sunt delicioase eu nu le puneam cascaval dar asa sunt super

  • eugg

    eugg (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2012

    N-o stiam pe asta cu branza/cascaval .Eu am facut-o(reteta) pina acum, doar cu smintana nici macar cu faina si m-au laudat ( lumea, spectatorii) :)).Acum am pe foc pleurotus ciuperci champignon si am dat pe aici intimplator asa... sa mai prind vreo variatie, vreo idee.Mersi pentru idee.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      ce bine arata,,,mmmmmmm ce pofta-mi e

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Frumoasa prezentarea,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Foarte bine arata.Imbietor...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Imi place cum arata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Mmmmm ce buatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

31 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 cepe potrivite
  • 4-5 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 ardei peperoni
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g branza topita/cascaval
  • 130-150 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

kati stan

sunt delicioase.multumesc pt idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mâncare de bame /Bame Yemeği