Se spala bine ciupercile si se pun la fiert in vasul de fiert in aburi (sau in 700 ml apa, cu capac). Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, 5 linguri de faina si condimente.
Dupa ce s-au fiert ciupercile (15-20 minute) le scoateti din zeama, le condimentati putin, le dati prin aluat si le puneti la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc ciupercile pregatiti o tava cu foi de salata verde si feliute de rosii pe margine.
Intoarceti ciupercile pe cealalta parte, apoi intr-o craticioara preparati un sos din zeama in care au fiert ciupercile si o lingura de faina amestecata cu smantana si putin marar tocat, condimente.
Dupa ce s-au prajit ciupercile, scoateti-le pe hartie absorbanta si asezati-le frumos in tava. Garnisiti cu ardei iute, bucatele de usturoi, felii de rosii, verdeata. Se servesc cu sosul de ciuperci si salata (de ardei copti, salata verde, salata asortata).
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii