Ciuperci pleurotus pane cu sos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciuperci pleurotus pane cu sos

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 3-4 oua
  • 6 linguri faina
  • 100 ml smantana
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • cateva feliute rosie (pentru decor)
  • cateva frunze de salata verde
  • sare, piper (optional concentrat de ciuperci)
  • cateva fire de marar
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile si se pun la fiert in vasul de fiert in aburi (sau in 700 ml apa, cu capac). Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, 5 linguri de faina si condimente.

Dupa ce s-au fiert ciupercile (15-20 minute) le scoateti din zeama, le condimentati putin, le dati prin aluat si le puneti la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc ciupercile pregatiti o tava cu foi de salata verde si feliute de rosii pe margine.

Intoarceti ciupercile pe cealalta parte, apoi intr-o craticioara preparati un sos din zeama in care au fiert ciupercile si o lingura de faina amestecata cu smantana si putin marar tocat, condimente.

Dupa ce s-au prajit ciupercile, scoateti-le pe hartie absorbanta si asezati-le frumos in tava. Garnisiti cu ardei iute, bucatele de usturoi, felii de rosii, verdeata. Se servesc cu sosul de ciuperci si salata (de ardei copti, salata verde, salata asortata).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise