autor:

SanatateAcasa

» » Aperitive

Ciuperci umplute

Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2012

Ingrediente
Pentru aceasta reteta(pentru 2 aperitive) aveti nevoie de: 2 ciuperci champignon ceva mai mari, sare, piper proaspat macinat, putin tofu, 1-2 catei de usturoi tcati marunt, putin patrunjel proaspat si putin cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 30h

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul. Se spala ciupercile. Se inlatura piciorusele. Se taie marunt piciorusele. Se curata usturoiul, care se adauga in palaria ciupercilor. Se spala si se toaca verdeata.



Ciuperci umplute



Se adauga piciorusele tocate. Se pune tofu deasupra si se baga in cuptorul incalzit. Se verifica din cand in cand. Ciupercile vor sta in cuptor, la foc mediu. Se presara sare, piper si verdeata si se mai tin cateva minute in cuptor, 2-3 minute. Se pot servi ca si aperitive.



Ciupercile contin proteine si sunt considerate “carne” de origine. Sunt bogate in antioxidanti, vitamina B12. De asemenea, ciupercile au un procent ridicat de potasiu, nutrient important in reglarea tensiuni arteriale si scaderea riscului de a dezvolta boli grave de inima.



Contin vitamine di complexul B, zinc(necesar in combaterea depresiei). Acidul folic este un alt nutrient extrem de important organismului, mai ales cel al femeii ce perioada ce poarta o sarcina. Fibrele, sarurile si apa militeaza si ele la buna functionare a organismului. Au putine calorii, grabesc senzatia de satietate si pot fi consumate atat in post, cat si in dietele de slabire.



Pot fi servite inabusite, fierte, pe gratar, la cuptor, crude etc. Retetele care includ ciuperci sunt nenumarate, pentru toate gusturile. In plus, multe pot fi realizate la minut, asa cum este urmatoarea reteta: ciuperci umplute.



Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR

CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR

Ciupercile se spala,se scot usor cotoarele si se curata negreala din "palarii". Se tin 10 minute

43 voturi    18 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se taie coditele si se maruntesc. Ceapa si usturoiul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta(pentru 2 aperitive) aveti nevoie de: 2 ciuperci champignon ceva mai mari
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin tofu
  • 1-2 catei de usturoi tcati marunt
  • putin patrunjel proaspat si putin cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de SanatateAcasa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

1 vot    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune cu tofu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele