autor:

Tatar Nicu

» » Retete vegetariene

Ciuperci uscate (deshidratate)

Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
Ciuperci (pleurotus, hribi, champinion, s.a), sfoara (ata),, ac.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata de pamant, fara a le spala cu apa. Se taie julien, in felii de aprox. 3-5 mm. Se insira pe ata, alternand picioruse cu palarii. In cuptorul bine incins, se vor introduce ciupercile, pe gratare, sau pe site. Sunt ideale pentru supe, sosuri, aperitive etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci uscate (deshidratate)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare

19 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tatar nicu , 05 noiembrie 2009

    Bunica din partea tatalui meu a fost din apropierea Careiului(Tasnad,Chegea).Acolo se insirau ciuperci de padure(in special hribi)pe ata si se uscau in cuptorul de paine.Am incercat si eu cu cele de cultura si n-a iesit rau.Cand eram mic,mancam hribi uscati direct de pe ata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Imi plac foarte mult ciupercile uscate.Noi uscam ciuperci de padure, insirate pe sfoara, agatate in jurul sobei incalzita cateva zie la rand.La noi e un ritual in Ajun de Craciun pe langa alte mncaruri de post, unul este ,,TOCANITA DE CIUPERCI USCATE''.E nelipsita.Toti o asteptam.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ciuperci (pleurotus
  • hribi
  • champinion
  • s.a)
  • sfoara (ata),
  • ac.

Raporteaza reteta

tatar nicu

Bunica din partea tatalui meu a fost din apropierea Careiului(Tasnad,Chegea).Acolo se insirau ciuperci de padure(in special hribi)pe ata si se uscau in cuptorul de paine.Am incercat si eu cu cele de cultura si n-a iesit rau.Cand eram mic,mancam hribi uscati direct de pe ata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Hremzli/Hermze