autor:

Tatar Nicu

» » Retete vegetariene

Ciuperci uscate (deshidratate)

Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
Ciuperci (pleurotus, hribi, champinion, s.a), sfoara (ata),, ac.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata de pamant, fara a le spala cu apa. Se taie julien, in felii de aprox. 3-5 mm. Se insira pe ata, alternand picioruse cu palarii. In cuptorul bine incins, se vor introduce ciupercile, pe gratare, sau pe site. Sunt ideale pentru supe, sosuri, aperitive etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci uscate (deshidratate)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftelute de post, din naut si legume

Chiftelute de post, din naut si legume

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt.

22 voturi    5 comentarii
1h
Retete vegetariene
Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

-Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tatar nicu , 05 noiembrie 2009

    Bunica din partea tatalui meu a fost din apropierea Careiului(Tasnad,Chegea).Acolo se insirau ciuperci de padure(in special hribi)pe ata si se uscau in cuptorul de paine.Am incercat si eu cu cele de cultura si n-a iesit rau.Cand eram mic,mancam hribi uscati direct de pe ata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Imi plac foarte mult ciupercile uscate.Noi uscam ciuperci de padure, insirate pe sfoara, agatate in jurul sobei incalzita cateva zie la rand.La noi e un ritual in Ajun de Craciun pe langa alte mncaruri de post, unul este ,,TOCANITA DE CIUPERCI USCATE''.E nelipsita.Toti o asteptam.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ciuperci (pleurotus
  • hribi
  • champinion
  • s.a)
  • sfoara (ata),
  • ac.

Raporteaza reteta

tatar nicu

Bunica din partea tatalui meu a fost din apropierea Careiului(Tasnad,Chegea).Acolo se insirau ciuperci de padure(in special hribi)pe ata si se uscau in cuptorul de paine.Am incercat si eu cu cele de cultura si n-a iesit rau.Cand eram mic,mancam hribi uscati direct de pe ata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci Pleurotus