Ingrediente
1 kg ardei iute ( combinati ciusca bulgareasca cu ardei iute in functie de preferinta- eu am pus 1/4 ciusca bulgareasca, restul ardei iute rosu si verde), aprox. 1 kg dovlecei, 3-4 buc. morcov, otet din vin, sare, zahar, seminte de mustar
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Ardeii se spala , se taie rondele si se spala bine pentru a se indeparta toate semintele . Dovleceii se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie cubulete mici, iar morcovii dupa curatare, spalare se taie pe jumatate , apoi fiecare jumatate se taie felii subtiri .Intr-o oala turnati un
pahar otet , doua pahare apa si puneti la fiert. Cand solutia a inceput sa fiarba , opariti (nu fierbeti ) mai intai morcovii, dovleceii, apoi ardeii. Dupa oparire ii lasati sa se scurga in site separate. Dupa ce se scurg rasturnati intr-un vas ardeii, morcovii si dovleceii si ii amestecati usor.Asezati in borcane si pregatiti o alta solutie (saramura) tot din doua parti apa si una otet, sare , zahar, seminte de mustar dupa gust si se toarna fierbinte peste legumele din borcane .Borcanele se inchid ermetic si se tin acoperite pana a doua zi.