autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Ciusca si dovlecei in otet - reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
1 kg ardei iute ( combinati ciusca bulgareasca cu ardei iute in functie de preferinta- eu am pus 1/4 ciusca bulgareasca, restul ardei iute rosu si verde), aprox. 1 kg dovlecei, 3-4 buc. morcov, otet din vin, sare, zahar, seminte de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala , se taie rondele si se spala bine pentru a se indeparta toate semintele . Dovleceii se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie cubulete mici, iar morcovii dupa curatare, spalare se taie pe jumatate , apoi fiecare jumatate se taie felii subtiri .Intr-o oala turnati un pahar otet , doua pahare apa si puneti la fiert. Cand solutia a inceput sa fiarba , opariti (nu fierbeti ) mai intai morcovii, dovleceii, apoi ardeii. Dupa oparire ii lasati sa se scurga in site separate. Dupa ce se scurg rasturnati intr-un vas ardeii, morcovii si dovleceii si ii amestecati usor.Asezati in borcane si pregatiti o alta solutie (saramura) tot din doua parti apa si una otet, sare , zahar, seminte de mustar dupa gust si se toarna fierbinte peste legumele din borcane .Borcanele se inchid ermetic si se tin acoperite pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciusca si dovlecei in otet - reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Marar in otet

Marar in otet

Spalati bine si uscati borcanele. Spalati si zvantati mararul, indepartati partea mai groasa a tulpinii

12 voturi    12 comentarii
10 min
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosarii curatati de cotoare si seminte si spalati, sunt lasati sa se scurga. Boabele de struguri

1 vot    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    cu mare drag...te pup

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    un borcan este pentru mine,da?pup!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute ( combinati ciusca bulgareasca cu ardei iute in functie de preferinta- eu am pus 1/4 ciusca bulgareasca
  • restul ardei iute rosu si verde)
  • aprox. 1 kg dovlecei
  • 3-4 buc. morcov
  • otet din vin
  • sare
  • zahar
  • seminte de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

cu mare drag...te pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de visine