autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Clãtite bãnãtene

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2011

Ingrediente
250 gr. brânzã dulce, 5 ouã, 2 pachetele de zahãr vanelat, 200 ml smântânã, 250 gr. zahãr, stafide, unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Reteta apartine Laurei Laurentiu, si cum sunt si eu bãnãteancã am testat-o si o recomand, deliciu absolut:)Multumim Laura!

Am pregãtit însã cu urdã pentru cã la noi nu este brânzã dulce în comert.

1) Brânza se amestecã cu 1 ou, 50 gr zahãr, stafidele si 1 plic de zahãr vanelat.

2) Pentru sos: separat gãlbenusele se freaacã cu 1 plic de zahãr vanelat, 80 gr. zahãr si smântâna si se pãstreazã.

3) Clãtitele le-am pregãtit dupã reteta mea, cu sigurantã fiecare are o retetã în familie...
4) O formã pentru cuptor se unge cu unt.
Peste se aseazã clãtitele umplute cu brânzã, se pune cubulete mici de unt peste clãtite apoi se toarnã sosul de gãlbenuse si vanilie.
Eu am ornat cu stafide si menta de ciocolatã.
Se dã la cuptor iar dupã 10 minute se pune bezeaua din cele 4 albuse bãtute spumã cu 120 gr zahãr.
Se servesc imediat:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Clãtite bãnãtene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite Banatene

Clatite Banatene

Preparam clatitele dupa reteta fiecareia. Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat,

17 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite banatene

Clatite banatene

1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja

9 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Violeta Ghita , 12 iulie 2015

    Clatitele bănățene sunt cele mai bune!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. brânzã dulce
  • 5 ouã
  • 2 pachetele de zahãr vanelat
  • 200 ml smântânã
  • 250 gr. zahãr
  • stafide
  • unt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri moi