autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu caise si lapte de migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise, , 200 g migdale macinate, , 1 baton de vanilie, , 7 oua, , 75 cl lapte, , 75 g faina, , 100 g miere, , 150 g zahar + 2 linguri pentru tava, , 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava, , 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese), , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, adaugati migdalele macinate si batonul de vanilie despicat in doua. Acoperiti vasul cu un capac, luati-l de pe foc si lasati compozitia sa se infuzeze aproximativ o ora. Cand laptele este caldut, scoateti batonul de vanilie si puneti mierea sa se topeasca in el, impreuna cu putina sare.
Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le cu furculita. In alt castron, amestecati faina si zaharul. Turnati peste ele, putin cate putin, ouale batute si apoi laptele nestrecurat, amestecati incontinuu si la urma incorporati untul topit.
Ungeti cu unt o forma de budinca si presarati in ea cele 2 linguri de zahar. Asezati pe fundul formei caisele - cu samburi cu tot - si turnati aluatul peste ele. Dati prajitura 10 minute la cuptorul incins la 210gr.C, micsorati temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 30 de minute. Cand o scoateti din cuptor, stropiti-o cu alcool si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise si lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si banane

Tarta cu ciocolata si banane

1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul

21 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu cirese si cacao

Tarta cu cirese si cacao

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus

19 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise
  • 200 g migdale macinate
  • 1 baton de vanilie
  • 7 oua
  • 75 cl lapte
  • 75 g faina
  • 100 g miere
  • 150 g zahar + 2 linguri pentru tava
  • 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava
  • 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese)
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ochi de elefant