autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu caise si lapte de migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise, , 200 g migdale macinate, , 1 baton de vanilie, , 7 oua, , 75 cl lapte, , 75 g faina, , 100 g miere, , 150 g zahar + 2 linguri pentru tava, , 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava, , 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese), , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, adaugati migdalele macinate si batonul de vanilie despicat in doua. Acoperiti vasul cu un capac, luati-l de pe foc si lasati compozitia sa se infuzeze aproximativ o ora. Cand laptele este caldut, scoateti batonul de vanilie si puneti mierea sa se topeasca in el, impreuna cu putina sare.
Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le cu furculita. In alt castron, amestecati faina si zaharul. Turnati peste ele, putin cate putin, ouale batute si apoi laptele nestrecurat, amestecati incontinuu si la urma incorporati untul topit.
Ungeti cu unt o forma de budinca si presarati in ea cele 2 linguri de zahar. Asezati pe fundul formei caisele - cu samburi cu tot - si turnati aluatul peste ele. Dati prajitura 10 minute la cuptorul incins la 210gr.C, micsorati temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 30 de minute. Cand o scoateti din cuptor, stropiti-o cu alcool si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise si lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri choco-choco

Fursecuri choco-choco

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.Se pune o foaie de pergament pe tava cuptorului.Se cerne impreuna

7 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Magiun de struguri cu nuca

Magiun de struguri cu nuca

Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob. Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise
  • 200 g migdale macinate
  • 1 baton de vanilie
  • 7 oua
  • 75 cl lapte
  • 75 g faina
  • 100 g miere
  • 150 g zahar + 2 linguri pentru tava
  • 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava
  • 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese)
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos