autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu caise si lapte de migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise, , 200 g migdale macinate, , 1 baton de vanilie, , 7 oua, , 75 cl lapte, , 75 g faina, , 100 g miere, , 150 g zahar + 2 linguri pentru tava, , 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava, , 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese), , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, adaugati migdalele macinate si batonul de vanilie despicat in doua. Acoperiti vasul cu un capac, luati-l de pe foc si lasati compozitia sa se infuzeze aproximativ o ora. Cand laptele este caldut, scoateti batonul de vanilie si puneti mierea sa se topeasca in el, impreuna cu putina sare.
Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le cu furculita. In alt castron, amestecati faina si zaharul. Turnati peste ele, putin cate putin, ouale batute si apoi laptele nestrecurat, amestecati incontinuu si la urma incorporati untul topit.
Ungeti cu unt o forma de budinca si presarati in ea cele 2 linguri de zahar. Asezati pe fundul formei caisele - cu samburi cu tot - si turnati aluatul peste ele. Dati prajitura 10 minute la cuptorul incins la 210gr.C, micsorati temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 30 de minute. Cand o scoateti din cuptor, stropiti-o cu alcool si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise si lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Separati cele 7 oua de albusuri, 4 albusuri se bat spuma,se adauga zaharul, cele 7 galbenusuri, faina,

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi cu mere si stafide

Gogosi cu mere si stafide

Se pun stafidele in apa impreuna cu, coaja razuita de la o lamaie si se lasa cam o ora. Se curata

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise
  • 200 g migdale macinate
  • 1 baton de vanilie
  • 7 oua
  • 75 cl lapte
  • 75 g faina
  • 100 g miere
  • 150 g zahar + 2 linguri pentru tava
  • 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava
  • 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese)
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert cu banane si cafea