autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu caise si lapte de migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise, , 200 g migdale macinate, , 1 baton de vanilie, , 7 oua, , 75 cl lapte, , 75 g faina, , 100 g miere, , 150 g zahar + 2 linguri pentru tava, , 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava, , 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese), , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, adaugati migdalele macinate si batonul de vanilie despicat in doua. Acoperiti vasul cu un capac, luati-l de pe foc si lasati compozitia sa se infuzeze aproximativ o ora. Cand laptele este caldut, scoateti batonul de vanilie si puneti mierea sa se topeasca in el, impreuna cu putina sare.
Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le cu furculita. In alt castron, amestecati faina si zaharul. Turnati peste ele, putin cate putin, ouale batute si apoi laptele nestrecurat, amestecati incontinuu si la urma incorporati untul topit.
Ungeti cu unt o forma de budinca si presarati in ea cele 2 linguri de zahar. Asezati pe fundul formei caisele - cu samburi cu tot - si turnati aluatul peste ele. Dati prajitura 10 minute la cuptorul incins la 210gr.C, micsorati temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 30 de minute. Cand o scoateti din cuptor, stropiti-o cu alcool si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise si lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes (Clatite americane)

Pancakes (Clatite americane)

Oul cu laptele se bat impreuna cu praful de sare apoi se incorporeaza in faina (in care deja a fost

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pancakes

Pancakes

Am amestecat ingredientele uscate intr-un castron. In alt castron am amestecat lapele, untul topit

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg caise
  • 200 g migdale macinate
  • 1 baton de vanilie
  • 7 oua
  • 75 cl lapte
  • 75 g faina
  • 100 g miere
  • 150 g zahar + 2 linguri pentru tava
  • 100 g unt topit + o bucatica pentru uns tava
  • 2 linguri rachiu de fructe (eventual cirese)
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Corabioare cu crema