autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese coapte, , 4 oua, , 125 g zahar pudra, , 1 varf de cutit sare, , 80 g faina, , 250 ml lapte, , 1 plic zahar vanilat, , 60 g unt + 20 g pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de bucatarie. Incingeti cuptorul la 210 grade. 2. Cerneti faina intr-un castron si adaugati sarea, zaharul si ouale. Amestecati-le bine cu o lingura de lemn si turnati laptele rece - putin cate putin (amestecand intruna) - pana ce obtineti un aluat neted si omogen. Lasati untul sa se topeasca, (fara sa-l puneti pe foc) si incorporati-l in aluat. 3. Ungeti cu unt o forma mare din lut sau portelan si turnati in ea cateva linguri de aluat. Intindeti-l pe tot fundul formei intr-un strat uniform si bagati-o la cuptor cateva clipe, doar cat sa se intareasca aluatul. 4. Scoateti forma din cuptor si asezati ciresele bine uscate pe toata suprafata aluatului. Turnati deasupra aluatul ramas si puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt. 5. Coaceti prajitura 45 de minute, pana ce se rumeneste bine de tot. Dupa ce-o scoateti din cuptor, presarati deasupra zahar vanilat si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si se scot samburii. Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese coapte
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit sare
  • 80 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 g unt + 20 g pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Placinta cu branza