autor:

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese coapte, , 4 oua, , 125 g zahar pudra, , 1 varf de cutit sare, , 80 g faina, , 250 ml lapte, , 1 plic zahar vanilat, , 60 g unt + 20 g pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de bucatarie. Incingeti cuptorul la 210 grade. 2. Cerneti faina intr-un castron si adaugati sarea, zaharul si ouale. Amestecati-le bine cu o lingura de lemn si turnati laptele rece - putin cate putin (amestecand intruna) - pana ce obtineti un aluat neted si omogen. Lasati untul sa se topeasca, (fara sa-l puneti pe foc) si incorporati-l in aluat. 3. Ungeti cu unt o forma mare din lut sau portelan si turnati in ea cateva linguri de aluat. Intindeti-l pe tot fundul formei intr-un strat uniform si bagati-o la cuptor cateva clipe, doar cat sa se intareasca aluatul. 4. Scoateti forma din cuptor si asezati ciresele bine uscate pe toata suprafata aluatului. Turnati deasupra aluatul ramas si puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt. 5. Coaceti prajitura 45 de minute, pana ce se rumeneste bine de tot. Dupa ce-o scoateti din cuptor, presarati deasupra zahar vanilat si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert

27 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si se scot samburii. Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese coapte
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit sare
  • 80 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 g unt + 20 g pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza si stafide