autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu cirese

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
500 g cirese, 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura zahar tos, 200 ml frisca nebatuta, 200 ml lapte, 20 g unt, 2 linguri lichior de cirese/fructe, 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala ciresele si li se scot samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Intr-un castron se bat bine ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si putina sare. Se incorporeaza faina, se dilueaza amestecul, adaugand putin cate putin lapte si frisca nebatuta si se parfumeaza cu lichiorul de fructe si zeama de la cirese. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, se asaza ciresele, peste ele se toarna aluatul, se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca circa 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calduta sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert

26 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele,

17 voturi    6 comentarii
40 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    A iesit super. foarte usor de facut. cred ca o sa o repet destul de des. multumesc pt reteta. :)

  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Cred ca am gresit pe undeva, pt ca a iesit foarte moale in interior, i-am dat 7 minute in plus la coacere, are un gust deosebit, insa cosistenta: moale.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Offfff, ma tot invartesc pe aici, imi place cum arata, astept sa apara ciresele sa o pregatesc, am salvat reteta. Am visine la congelator, se poate cu aceste fructe, sau numai cu cirese.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Arata super......merita 5 stelute!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      ce bine arata!!!!!!!!!!!!

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Am salvat-o. Abia astept sa vad cum imi iese.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Am salvat reteta si abia astept sa o pun in practica....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte gustos, frumos!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Arata foarte bine..........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Cred ca este delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zahar tos
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 200 ml lapte
  • 20 g unt
  • 2 linguri lichior de cirese/fructe
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Offfff, ma tot invartesc pe aici, imi place cum arata, astept sa apara ciresele sa o pregatesc, am salvat reteta. Am visine la congelator, se poate cu aceste fructe, sau numai cu cirese.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Negresa cu prune