autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu mere si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere, cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale, alune, stafide, 4 oua, , 150 g zahar + 20 g pentru forma, , 2 linguri faina, , 20 cl frisca nebatuta (smantana dulce), , 1 lingurita esenta de vanilie, , 2 linguri rom, , 20 g unt pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, ungeti cu unt o forma de Jena si presarati peste unt zaharul.
Curatati merele de coaja, taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa, taiati-le - din nou - felii nu prea subtiri si asezati-le pe fundul formei.
Zdrobiti (nu prea marunt) fructele uscate si presarati-le peste mere. Separat, intr-un castron, bateti bine ouale intregi cu zaharul si incorporati apoi faina cernuta, frisca nebatuta (sau smantana dulce), esenta de vanilie si romul.
Turnati usor aluatul astfel obtinut in forma si dati prajitura 45 de minute la cuptorul incins. Se serveste calduta sau rece, direct din forma in care s-a copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mere si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata  de coji de portocale

Dulceata de coji de portocale

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba

14 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere
  • cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale
  • alune
  • stafide
  • 4 oua
  • 150 g zahar + 20 g pentru forma
  • 2 linguri faina
  • 20 cl frisca nebatuta (smantana dulce)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri rom
  • 20 g unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Eclere la minut