Clafoutis cu mere si fructe uscate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere, cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale, alune, stafide;
  • 4 oua,
  • 150 g zahar + 20 g pentru forma,
  • 2 linguri faina,
  • 20 cl frisca nebatuta (smantana dulce),
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 2 linguri rom,
  • 20 g unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, ungeti cu unt o forma de Jena si presarati peste unt zaharul.

Curatati merele de coaja, taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa, taiati-le - din nou - felii nu prea subtiri si asezati-le pe fundul formei.

Zdrobiti (nu prea marunt) fructele uscate si presarati-le peste mere. Separat, intr-un castron, bateti bine ouale intregi cu zaharul si incorporati apoi faina cernuta, frisca nebatuta (sau smantana dulce), esenta de vanilie si romul.

Turnati usor aluatul astfel obtinut in forma si dati prajitura 45 de minute la cuptorul incins. Se serveste calduta sau rece, direct din forma in care s-a copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta