autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu mere si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere, cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale, alune, stafide, 4 oua, , 150 g zahar + 20 g pentru forma, , 2 linguri faina, , 20 cl frisca nebatuta (smantana dulce), , 1 lingurita esenta de vanilie, , 2 linguri rom, , 20 g unt pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, ungeti cu unt o forma de Jena si presarati peste unt zaharul.
Curatati merele de coaja, taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa, taiati-le - din nou - felii nu prea subtiri si asezati-le pe fundul formei.
Zdrobiti (nu prea marunt) fructele uscate si presarati-le peste mere. Separat, intr-un castron, bateti bine ouale intregi cu zaharul si incorporati apoi faina cernuta, frisca nebatuta (sau smantana dulce), esenta de vanilie si romul.
Turnati usor aluatul astfel obtinut in forma si dati prajitura 45 de minute la cuptorul incins. Se serveste calduta sau rece, direct din forma in care s-a copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mere si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

130 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa;

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere
  • cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale
  • alune
  • stafide
  • 4 oua
  • 150 g zahar + 20 g pentru forma
  • 2 linguri faina
  • 20 cl frisca nebatuta (smantana dulce)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri rom
  • 20 g unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
mar copt cu nuca si amaretto