Incingeti cuptorul la 180°, ungeti cu unt o forma de Jena si presarati peste unt zaharul.
Curatati merele de coaja, taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa, taiati-le - din nou - felii nu prea subtiri si asezati-le pe fundul formei.
Zdrobiti (nu prea marunt) fructele uscate si presarati-le peste mere. Separat, intr-un castron, bateti bine ouale intregi cu zaharul si incorporati apoi faina cernuta, frisca nebatuta (sau smantana dulce), esenta de vanilie si romul.
Turnati usor aluatul astfel obtinut in forma si dati prajitura 45 de minute la cuptorul incins. Se serveste calduta sau rece, direct din forma in care s-a copt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii