autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu prune

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Ingrediente
1200 g de prune mai tari, 20 g de unt, 20 g de zahăr brun, 20 ml coniac/rom, 100 g de nuci mărunţite, 3 ouă, 50 g de zahăr, 70 g de făină, 200 ml de lapte, unt şi făină pentru forma de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pun în tigaie untul, 20 g de zahăr si prunele fără sâmburi, tăiate pe jumătate. Se lasă 5 minute, se toarnă coniacul şi se stinge focul.
Se unge cu unt, se presară faina într-o forma de copt. Se presară nucile măcinate.
Se toarnă prunele în formă.
Se bat ouăle întregi cu 50 g de zahăr, se amestecă făina, apoi laptele. Aluatul moale obţinut se toarnă peste prune. Se dă la copt.Eu l-am copt destul de mult ca au lasat suc prunele, dar e bun. Se consumă călduţ.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati, intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune

Pune hartie de copt in vasul de ceramica al Crock Pot-ului 4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si

4 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    Delicios!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

    Desert grozav de toamna !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

    Delicatesa de toamna!*****Mmmmmmmmmmmmmmmmm ce buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1200 g de prune mai tari
  • 20 g de unt
  • 20 g de zahăr brun
  • 20 ml coniac/rom
  • 100 g de nuci mărunţite
  • 3 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 70 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • unt şi făină pentru forma de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Delicios!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu pere – Sfogliata con pere