Clafoutis cu smochine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu smochine

Ingrediente

  • 12-13 smochine, taiate in 2,
  • 3 oua,
  • 80 grame zahar,
  • 100 grame faina,
  • 2 linguri maizena (amidon de porumb),
  • 2 linguri de pudra de migdale,
  • 200 ml lapte,
  • 2 pliculete cu zahar vanilat,
  • 1 virf de cutit de sare,
  • 1 lingurita de unt.

Mod de preparare

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti. Pentru aspectul estetic, eu nu am taiat coditele smochinelor si le-am dispus radial, codita transformindu-se intr-un real sprijin pe marginea formei, care a impiedicat ridicarea fructelor din ordinea dorita la turnarea aluatului, care este lichid.

Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe, amestecind.aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie, sa nu le deranjam si se da la cuptorul preincalzit la 180 celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pina prajitura e rumena si compozitia legata.se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar, dupa care prajiturica poate fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor