autor:

simonahaliga

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu smochine

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
12-13 smochine, taiate in 2,, 3 oua,, 80 grame zahar,, 100 grame faina,, 2 linguri maizena (amidon de porumb),, 2 linguri de pudra de migdale,, 200 ml lapte,, 2 pliculete cu zahar vanilat,, 1 virf de cutit de sare,, 1 lingurita de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti. Pentru aspectul estetic, eu nu am taiat coditele smochinelor si le-am dispus radial, codita transformindu-se intr-un real sprijin pe marginea formei, care a impiedicat ridicarea fructelor din ordinea dorita la turnarea aluatului, care este lichid.

Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe, amestecind.aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie, sa nu le deranjam si se da la cuptorul preincalzit la 180 celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pina prajitura e rumena si compozitia legata.se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar, dupa care prajiturica poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si prune

Prajitura cu iaurt si prune

Punem ouale intr-un bol(ouale sa fie la temperatura camerei). Le mixam impreuna cu zaharul,pe care

49 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Böreklik cu branza

Böreklik cu branza

Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti

26 voturi    5 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2012

    Mmmmm, ce bine arata!!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12-13 smochine
  • taiate in 2,
  • 3 oua,
  • 80 grame zahar,
  • 100 grame faina,
  • 2 linguri maizena (amidon de porumb),
  • 2 linguri de pudra de migdale,
  • 200 ml lapte,
  • 2 pliculete cu zahar vanilat,
  • 1 virf de cutit de sare,
  • 1 lingurita de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

13 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Mmmmm, ce bine arata!!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri asortate pentru Mos Craciun