Clafoutis cu smochine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu smochine

Ingrediente

  • 12-13 smochine, taiate in 2,
  • 3 oua,
  • 80 grame zahar,
  • 100 grame faina,
  • 2 linguri maizena (amidon de porumb),
  • 2 linguri de pudra de migdale,
  • 200 ml lapte,
  • 2 pliculete cu zahar vanilat,
  • 1 virf de cutit de sare,
  • 1 lingurita de unt.

Mod de preparare

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti. Pentru aspectul estetic, eu nu am taiat coditele smochinelor si le-am dispus radial, codita transformindu-se intr-un real sprijin pe marginea formei, care a impiedicat ridicarea fructelor din ordinea dorita la turnarea aluatului, care este lichid.

Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe, amestecind.aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie, sa nu le deranjam si se da la cuptorul preincalzit la 180 celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pina prajitura e rumena si compozitia legata.se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar, dupa care prajiturica poate fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta