Ingrediente
12-13 smochine, taiate in 2,, 3 oua,, 80 grame zahar,, 100 grame faina,, 2 linguri maizena (amidon de porumb),, 2 linguri de pudra de migdale,, 200 ml lapte,, 2 pliculete cu zahar vanilat,, 1 virf de cutit de sare,, 1 lingurita de unt.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
2 voturi
Mod de preparare
Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe, amestecind.aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie, sa nu le deranjam si se da la cuptorul preincalzit la 180 celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pina prajitura e rumena si compozitia legata.se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar, dupa care prajiturica poate fi servita.