autor:

simonahaliga

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu smochine

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
12-13 smochine, taiate in 2,, 3 oua,, 80 grame zahar,, 100 grame faina,, 2 linguri maizena (amidon de porumb),, 2 linguri de pudra de migdale,, 200 ml lapte,, 2 pliculete cu zahar vanilat,, 1 virf de cutit de sare,, 1 lingurita de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti. Pentru aspectul estetic, eu nu am taiat coditele smochinelor si le-am dispus radial, codita transformindu-se intr-un real sprijin pe marginea formei, care a impiedicat ridicarea fructelor din ordinea dorita la turnarea aluatului, care este lichid.

Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe, amestecind.aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie, sa nu le deranjam si se da la cuptorul preincalzit la 180 celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pina prajitura e rumena si compozitia legata.se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar, dupa care prajiturica poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos

Chec pufos

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

88 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din

56 voturi    21 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2012

    Mmmmm, ce bine arata!!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12-13 smochine
  • taiate in 2,
  • 3 oua,
  • 80 grame zahar,
  • 100 grame faina,
  • 2 linguri maizena (amidon de porumb),
  • 2 linguri de pudra de migdale,
  • 200 ml lapte,
  • 2 pliculete cu zahar vanilat,
  • 1 virf de cutit de sare,
  • 1 lingurita de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

12 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Mmmmm, ce bine arata!!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate