Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 kg de cirese, 4 oua, 125 g faina, 150 g zahar tos, 30 cl de lapte, 25 g unt sau margarina, 1 virf de cutit de sare, zahar pudra (pentru prezentare), aroma scortisoara sau zahar vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor.
Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei). Se varsa amestecul peste cirese si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute.
Se serveste la temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis de cirese" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert
27 voturi
10 comentarii
50 min
Se spala ciresele si se scot samburii.
Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale
2 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Merita incercata !