autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clagoitis cu prune

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
500 g prune mari, coapte si camoase, 3 oua, 4 linguri de zahar, pudra, 4 linguri de faina, 175 ml lapte, unt pentru, forma de copt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preîncalzesti cuptorul la 220 grade C (sau treapta 7, temperatura ridicara).
Speli prunele, le rupi coditele si le scoti sâmburii. Ouale le
bati spuma cu 3 linguri de zahar pudra apoi incorporezi
încetul cu incetul faina si laptele. Amesteci bine de toate ingredientele
pâna obtii un aluat moale. Ungi cu unt o forma de copr
termorezistenta (din lut ), asezi aluatul în ea, nivelezi
un pic si incepi sa pui jumatati de pruna, cât mai aproape una de
alta. lntroduci rava în cuprorul încins, pe gratarul din mijloc si coci
prajirura 10 - 15 minute. O scoti câteva secunde, o pudrezi cu restul
de zahar si o mai lasi sa se coaca vreo 10 - 15 minute. Dupa ce o
scoti din cupror, o lasi un pic la racit; la masa o aduci calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clagoitis cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Struguri caramelizați

Struguri caramelizați

Pentru început, fiecare boabă de strugure se trece printr-o scobitoare. Apoi, se pune zahărul

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute

23 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g prune mari
  • coapte si camoase
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • pudra
  • 4 linguri de faina
  • 175 ml lapte
  • unt pentru
  • forma de copt

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Eclere