Clagoitis cu prune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g prune mari, coapte si camoase, 3 oua, 4 linguri de zahar
  • pudra , 4 linguri de faina, 175 ml lapte, unt pentru
  • forma de copt

Mod de preparare

Preîncalzesti cuptorul la 220 grade C (sau treapta 7, temperatura ridicara).

Speli prunele, le rupi coditele si le scoti sâmburii. Ouale le

bati spuma cu 3 linguri de zahar pudra apoi incorporezi

încetul cu incetul faina si laptele. Amesteci bine de toate ingredientele

pâna obtii un aluat moale. Ungi cu unt o forma de copr

termorezistenta (din lut ), asezi aluatul în ea, nivelezi

un pic si incepi sa pui jumatati de pruna, cât mai aproape una de

alta. lntroduci rava în cuprorul încins, pe gratarul din mijloc si coci

prajirura 10 - 15 minute. O scoti câteva secunde, o pudrezi cu restul

de zahar si o mai lasi sa se coaca vreo 10 - 15 minute. Dupa ce o

scoti din cupror, o lasi un pic la racit; la masa o aduci calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise