Clătita împăratului

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clătita împăratului

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra
  • gem acrisor (optional)

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute.

Albusurile cu sarea de bat bine spuma.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste. Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Mixam si adaugam coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei linguri punem si albusurile spuma si le amestecam in compozitie cu miscari line de rasturnare de sus in jos pina se incorporeaza toata spuma.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Intr-o tigaie cu diametrul de 28 cm (sau pe care o aveti mai mare) topim o parte din unt si cu polonicul, dupa ce am amestecat inca o data aluatul, turnam in tigaie prima placinta.

Deasupra presaram o parte din stafide si acoperim cu capac placinta, lasand-o sa se coaca la foc mic pentru 10 minute pina e rumenita frumos.

Cu ajutorul unei palete o portionam apoi o intoarcem pe cealalta parte sa se rumeneasca, de data aceasta fara capac.

Procedam la fel cu celelalte clatite.

Eu am obtinut 4 clatite, pe care dupa ce s-au rumenit, le-am pudrat cu zahar si le-am servit alaturi de gem de afine, asa calde.

Pofta mare!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure