Clătita împăratului

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clătita împăratului

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra
  • gem acrisor (optional)

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute.

Albusurile cu sarea de bat bine spuma.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste. Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Mixam si adaugam coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei linguri punem si albusurile spuma si le amestecam in compozitie cu miscari line de rasturnare de sus in jos pina se incorporeaza toata spuma.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Intr-o tigaie cu diametrul de 28 cm (sau pe care o aveti mai mare) topim o parte din unt si cu polonicul, dupa ce am amestecat inca o data aluatul, turnam in tigaie prima placinta.

Deasupra presaram o parte din stafide si acoperim cu capac placinta, lasand-o sa se coaca la foc mic pentru 10 minute pina e rumenita frumos.

Cu ajutorul unei palete o portionam apoi o intoarcem pe cealalta parte sa se rumeneasca, de data aceasta fara capac.

Procedam la fel cu celelalte clatite.

Eu am obtinut 4 clatite, pe care dupa ce s-au rumenit, le-am pudrat cu zahar si le-am servit alaturi de gem de afine, asa calde.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise