autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
100 g faina, 300 ml lapte, 2 oua, 2-3 lingurite apa minerala, o lingurita de esenta (15 ml rom sau vanilie), o lingurita de ulei, un varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un vas galbenusurile, 50 ml lapte, uleiul, sarea, esenta, si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase. Apoi se bat albusurile spuma si se adauga si ele la compozitie. In final se adauga laptele ramas si apa minerala pentru a fi pufoase. Se amesteca pana se omogenizeaza.
La preparare se foloseste o tava de teflon. Se foloseste o cana cu ulei. Se umezeste tava cu ulei - se toarna cate o lingura, se intinde pe toata suprafata apoi se scurge inapoi in cana, dupa care se pune un polonic de compozitie - cat sa fie clatita destul de subtire, bineinteles in functie de tigaie - se intinde pe intreaga suprafata si se pune pe foc. Se intoarce clatita si dupa ce se rumeneste se scoate pe o farfurie. Operatia se repeta pana terminati compozitia.
Se servesc cu gem, dulceata, etc dupa preferinta. Calde sau reci. Pentru cele reci trebuie sa aveti grija sa puneti mai mult gem pentru ca intra in ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite de post

Clatite de post

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul,

6 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Blini, clatite rusesti

Blini, clatite rusesti

1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte

26 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Ce frumoase sunt. Mie imi plac cu urda.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Bune clatitele tale Diana.... Eu le fac doar cu apa minerala si ies foarte pufoase...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Imi plac la ebunie clatitele

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...Imi plac foarte mult clatitele desert umplute atat cu fructe, crema,dulceata cat si cele aperitiv umplute carne,branza s.a.m.d...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Deseori gatesc clatite si le umplu cu budinca daca nu am alceva la indemana, sunt delicioase!

    • Fara foto

      Dragoe Ana (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      Am vazut candva la tv..clatite cu fructe(banane,capsune)taiate subtire si puse in aluat,dar inca nu am incercat!altceva fac in schimb-cand am musafiri(trecuti de 18 ani) pun in aluat coniac,brandy,wisky,lichior,de orice fel,ce am prin casa si ies delicioase!va recomand

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 2-3 lingurite apa minerala
  • o lingurita de esenta (15 ml rom sau vanilie)
  • o lingurita de ulei
  • un varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumoase sunt. Mie imi plac cu urda.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine traditionala rapida