autor:

Fara foto

» » Aperitive

Clatite

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Ingrediente
Aluatul: 350 g faina alba, 2 lingurite sare, 6 oua, 500 ml lapte, 80 g unt pentru prajit. Pentru umplutura: 500 g ciuperci, 1 ceapa, 50 g unt, 50 ml vin, 1 foaie dafin, 150 ml smantana, 50 g cascaval ras 5 fire patrunjel verde tocat, sare, piper, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepara ca la reteta de aluat clasic de clatite doar ca nu se mai pune zahar si se adauga mai multa sare si se lasa sa se odihneasca. Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugand apoi ciupercile taiate felii, 1/2 ligurita de sare,putin piper, foaia de dafin si vinul. Se calesc acoperite, pana cand scade apa ce o lasa si se moaie. Daca este nevoie, se adauga cate putina apa, pana cand se fierb bine, cind vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute. Se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul si smantana si se amesteca bine. Clatitele se prajesc la fel ca in reteta de aluat clasic de clatite. Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetandu-le in patru, se aseaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Reţeta mea Se cerne făina. Se sparg ouăle, se pune sarea şi iaurtul. Se toarnă treptat apa,

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clementine in aluat de clatite

Clementine in aluat de clatite

Clementinele se curata de coaja si se folosesc intregi. Aluatul de clatite se face mai vascos sa

7 voturi    9 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 350 g faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g unt pentru prajit. Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 50 ml vin
  • 1 foaie dafin
  • 150 ml smantana
  • 50 g cascaval ras 5 fire patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Quiche picant- la Multicooker Philips