autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Clatite

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
100 g faina, , 300 ml lapte, , 1-2 oua, , o lingura rom (15 ml), , o lingura ulei (15 ml), , 1/2 lingurita sare, , coaja de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ) si se bat cu lingura ca sa se amestece; apoi se adauga faina, se amesteca bine si se freaca cu lingura pina compozitia nu mai are cocoloase. Se subtiaza cu restul de lapte, turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia; dupa aceea, se poate pune mai mult lapte odata. Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon. Albusul se bate spuma tare si apoi se amesteca putin cu compozitia care va deveni spumoasa si deci mai groasa; romul o va mentine spumoasa pina la sfirsit si clatitele vor fi foarte fragede. Zahar nu se pune in compozitie deoarece se caramelizeaza repede si se vor lipi de tigaie. Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga bine pe toata suprafata. Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu inghetata la cupe

Clatite cu inghetata la cupe

Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Bune,ft bune imi plac mult si cele sarate!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Clatitele...un deliciu la indemana oricui.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    Delicioase.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 oua
  • o lingura rom (15 ml)
  • o lingura ulei (15 ml)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

vera (Chef de cuisine)

Bune,ft bune imi plac mult si cele sarate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged