autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Clatite

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
100 g faina, , 300 ml lapte, , 1-2 oua, , o lingura rom (15 ml), , o lingura ulei (15 ml), , 1/2 lingurita sare, , coaja de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ) si se bat cu lingura ca sa se amestece; apoi se adauga faina, se amesteca bine si se freaca cu lingura pina compozitia nu mai are cocoloase. Se subtiaza cu restul de lapte, turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia; dupa aceea, se poate pune mai mult lapte odata. Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon. Albusul se bate spuma tare si apoi se amesteca putin cu compozitia care va deveni spumoasa si deci mai groasa; romul o va mentine spumoasa pina la sfirsit si clatitele vor fi foarte fragede. Zahar nu se pune in compozitie deoarece se caramelizeaza repede si se vor lipi de tigaie. Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga bine pe toata suprafata. Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu cascaval

Clatite cu cascaval

Am batut ouale intregi cu zaharul.Cand zaharul s-a topit pe jumatate am adaugat lapteleAm adaugat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Bune,ft bune imi plac mult si cele sarate!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Clatitele...un deliciu la indemana oricui.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    Delicioase.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 oua
  • o lingura rom (15 ml)
  • o lingura ulei (15 ml)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

vera (Chef de cuisine)

Bune,ft bune imi plac mult si cele sarate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Tiberius Parfe