autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite amorezate, clatite geloase

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Ca sa ies putin din tipar, m-am gandit sa fac clatite colorate, pe care le-am botezat ,,clatite amorezate=cele roz inchis si clatite geloase=cele galbene., Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 1/2 litru apa minerala, un praf de sare, 1 lingura de ulei, cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte), Pt umplutura: 350 urda, 2 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, 3 vanilii, 1 linguri de smantana, 1 legatura marar verde tocat marunt., Pt prajit: ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim aluatul in 2 parti, in 2 vase diferite, intro parte adaugam cateva picaturi colorant rosu alimentar, amestecam bine, dam la rece 1/2 de ora. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece.
Acum e timpul sa coacem clatitele.
Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita.
Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. A iesit ce se vede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite amorezate, clatite geloase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Roby Deea , 16 iunie 2013

    dar poti sa le faci fara colorant...le faci see you cacao....sunt foarte bune si asa....oricum arata foarte bine... felicitari

  • baraian , 15 iunie 2013

    minunate si gustoase si fara colorant

  • alina paduraru , 16 mai 2010

    foarte simpatice si haioase! felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Va multumesc.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Sunt superbe si minunate.Felicitari pt idee.*****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      minunata idee ! felicitari

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O idee minunata.Felicitari.

    • burdulea maria elena , 15 mai 2010

      Licu si Eugen m-ati facut sa rad, mi-au picat bine comentariile voastre, multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Alina, ce gust or mai avea clatitele cu urda si vanilie cu zeama de ceapa? Eu am postat reteta, nu-i musai s-o faci, o face numai cine ,,risca,, nici eu nu o fac toata ziua, si-apoi coloranti sunt in toate produsele din comert, te poti feri?

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte interesante.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Grozave clatitele tale...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Tare bune clatitele tale amorezate si geloase.:-bd

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Usor, usor, lumea se va amoreza de retetele tale, iar gospodinele vor fi geloase. Nu ?

    • miki

      miki (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      cred ca sunt foarte bune,trebuie sa le incerc

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte buna si interesanta reteta! Nu sunt de acord cu folosirea colorantilor. Pentru rosu puteati folosi zeama de sfecla rosie, iar pentru galben zeama din ceapa galbena...

    • COSTY HUNNY , 13 mai 2010

      arata foarte bine si cred ca sunt si ffffffff bunee!felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Sunt la fel de bune ca si cele simple, neamorezate...

    • licu pop , 13 mai 2010

      Sant gelos ca nu am avut idea ...si amorezat de reteta...felicitari pentru reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte dragut! Arata minunat si cred ca sunt super bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ca sa ies putin din tipar
  • m-am gandit sa fac clatite colorate
  • pe care le-am botezat ,,clatite amorezate=cele roz inchis si clatite geloase=cele galbene.
  • Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1/2 litru apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte)
  • Pt umplutura: 350 urda
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 1 linguri de smantana
  • 1 legatura marar verde tocat marunt.
  • Pt prajit: ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

baraian

minunate si gustoase si fara colorant

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu mac si susan