autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite amorezate, clatite geloase

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Ca sa ies putin din tipar, m-am gandit sa fac clatite colorate, pe care le-am botezat ,,clatite amorezate=cele roz inchis si clatite geloase=cele galbene., Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 1/2 litru apa minerala, un praf de sare, 1 lingura de ulei, cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte), Pt umplutura: 350 urda, 2 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, 3 vanilii, 1 linguri de smantana, 1 legatura marar verde tocat marunt., Pt prajit: ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim aluatul in 2 parti, in 2 vase diferite, intro parte adaugam cateva picaturi colorant rosu alimentar, amestecam bine, dam la rece 1/2 de ora. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece.
Acum e timpul sa coacem clatitele.
Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita.
Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. A iesit ce se vede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite amorezate, clatite geloase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
SARATELE

SARATELE

Se face un aluat mai moale,se intind foile(potrivite).Se ung cu compozitia obtinuta dintr-un ou batut

28 voturi    11 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu bacon si cascaval

Foietaj cu bacon si cascaval

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel.

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roby Deea , 16 iunie 2013

    dar poti sa le faci fara colorant...le faci see you cacao....sunt foarte bune si asa....oricum arata foarte bine... felicitari

  • Fara foto

    baraian , 15 iunie 2013

    minunate si gustoase si fara colorant

  • Fara foto

    alina paduraru , 16 mai 2010

    foarte simpatice si haioase! felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Va multumesc.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Sunt superbe si minunate.Felicitari pt idee.*****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      minunata idee ! felicitari

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O idee minunata.Felicitari.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 15 mai 2010

      Licu si Eugen m-ati facut sa rad, mi-au picat bine comentariile voastre, multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Alina, ce gust or mai avea clatitele cu urda si vanilie cu zeama de ceapa? Eu am postat reteta, nu-i musai s-o faci, o face numai cine ,,risca,, nici eu nu o fac toata ziua, si-apoi coloranti sunt in toate produsele din comert, te poti feri?

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte interesante.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Grozave clatitele tale...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Tare bune clatitele tale amorezate si geloase.:-bd

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Usor, usor, lumea se va amoreza de retetele tale, iar gospodinele vor fi geloase. Nu ?

    • miki

      miki (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      cred ca sunt foarte bune,trebuie sa le incerc

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte buna si interesanta reteta! Nu sunt de acord cu folosirea colorantilor. Pentru rosu puteati folosi zeama de sfecla rosie, iar pentru galben zeama din ceapa galbena...

    • Fara foto

      COSTY HUNNY , 13 mai 2010

      arata foarte bine si cred ca sunt si ffffffff bunee!felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Sunt la fel de bune ca si cele simple, neamorezate...

    • Fara foto

      licu pop , 13 mai 2010

      Sant gelos ca nu am avut idea ...si amorezat de reteta...felicitari pentru reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte dragut! Arata minunat si cred ca sunt super bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ca sa ies putin din tipar
  • m-am gandit sa fac clatite colorate
  • pe care le-am botezat ,,clatite amorezate=cele roz inchis si clatite geloase=cele galbene.
  • Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1/2 litru apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte)
  • Pt umplutura: 350 urda
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 1 linguri de smantana
  • 1 legatura marar verde tocat marunt.
  • Pt prajit: ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

baraian

minunate si gustoase si fara colorant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza