autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Clatite aromate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 galbenuse, 140 g zahar, 2 foi gelatina, 250 g brinza vaci, 370 ml frisca lichida, 3 oua, 500 ml lapte, coaja rasa de la o lamiie, 40 g unt topit, 100 g faina, ulei pentru prajit.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu brinza de vaci si frisca batuta. Ouale intregi se amesteca cu laptele, coaja de lamiie, putina sare, untul topit, restul de zahar si se adauga faina. Se lasa sa stea aluatul 30min. Din acest aluat se prajesc clatite care se umplu cu crema de brinza.
Se servesc pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa asa dea in

4 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci
Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate

Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate

Pentru clatite 1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca

17 voturi    22 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenuse
  • 140 g zahar
  • 2 foi gelatina
  • 250 g brinza vaci
  • 370 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 40 g unt topit
  • 100 g faina
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fursecuri "Gandacei"