Clatite Banatene

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Clatite Banatene

Ingrediente

  • Pentru Clatite:
  • (Cred ca fiecare dintre voi aveti o reteta proprie a prepararii clatitelor)eu le-am preparat astfel:
  • -1 ou
  • -50 gr zahar
  • -300 ml lapte
  • -50 gr unt topit sau 50 ml ulei
  • -150 gr faina+/-
  • -razatura de lamaie+portocala
  • -1 lingurita praf copt
  • Mi-au iesit vreo 15 bucati,(doar 10 mi-au incaput in forma)..
  • Trebuie sa fie subtiri foile de clatite.
  • Pentru umplutura Clatitelor:
  • -500 gr branza de vaci dulce
  • -100 gr zahar tos
  • -1 ou
  • -3 linguri rase de smantana
  • -50 gr stafide
  • -coaja de lamaie+portocala.
  • Pentru Sosul de Vanilie:
  • -5 galbenusuri
  • -2 plicuri de zahar vanilat
  • -5 linguri rase de zahar tos
  • -2 linguri smantana.
  • Pentru Bezea:
  • -5 albusuri
  • -100 gr zahar tos
  • -50 gr unt pentru tapetat forma si pentru a pune cateva bucatele peste clatite..

Mod de preparare

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea il stie..:),adica se amesteca toata ingredientele,iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praf de copt,trebuie sa rezulte o compozitie asemanatoare smantanii lichide ..sunt sigura ca stiti voi mai bine..:)

Dupa coacerea clatitelor,pregatim umplutura:

Branza de vaci se mixeaza,se adauga oul,smantana,zaharul,stafidele,aromele..continuand sa mixam pana rezulta o compozitie omogena,numai buna de umplut clatitele..:D

Se ia fiecare foaie de clatita se intinde pe toata suprafata branza..si se ruleaza ca sarmalele..

Tapetam forma cu unt si le asezam...ideala este o forma dreptunghiulara sau patrata...a mea a fost ovala..dar na, asta sa fie problema..:))

Peste clatite punem cateva bucatele de unt..

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul , smantana si zaharul vanilinat..

Se toarna peste clatite..si dam vasul la cuptor la foc moderat pentru cateva minute..pana mixam albusurile..Albusurile se bat si ele bine cu zaharul,asezandu-se mai apoi peste galbenusuri..

Dam vasul din nou la cuptor la foc mic pana se rumeneste bine bezeaua...

Se portioneaza si se serveste cu diverse topping-uri ,zahar pudra..etc..etc..,

Le-am preferat asa simple,doar cu putina ciocolata rasa pe deasupra..:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise