autor:

danna's blog

» » Dulciuri diverse

Clatite Banatene

Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
Pentru Clatite:, (Cred ca fiecare dintre voi aveti o reteta proprie a prepararii clatitelor)eu le-am preparat astfel:, -1 ou, -50 gr zahar, -300 ml lapte, -50 gr unt topit sau 50 ml ulei, -150 gr faina+/-, -razatura de lamaie+portocala, -1 lingurita praf copt, Mi-au iesit vreo 15 bucati,(doar 10 mi-au incaput in forma).., Trebuie sa fie subtiri foile de clatite., , Pentru umplutura Clatitelor:, -500 gr branza de vaci dulce, -100 gr zahar tos, -1 ou, -3 linguri rase de smantana, -50 gr stafide, -coaja de lamaie+portocala., , Pentru Sosul de Vanilie:, -5 galbenusuri, -2 plicuri de zahar vanilat, -5 linguri rase de zahar tos, -2 linguri smantana., , Pentru Bezea:, -5 albusuri, -100 gr zahar tos, -50 gr unt pentru tapetat forma si pentru a pune cateva bucatele peste clatite..

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

35 voturi

Mod de preparare

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea il stie..:),adica se amesteca toata ingredientele,iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praf de copt,trebuie sa rezulte o compozitie asemanatoare smantanii lichide ..sunt sigura ca stiti voi mai bine..:)
Dupa coacerea clatitelor,pregatim umplutura:
Branza de vaci se mixeaza,se adauga oul,smantana,zaharul,stafidele,aromele..continuand sa mixam pana rezulta o compozitie omogena,numai buna de umplut clatitele..:D
Se ia fiecare foaie de clatita se intinde pe toata suprafata branza..si se ruleaza ca sarmalele..
Tapetam forma cu unt si le asezam...ideala este o forma dreptunghiulara sau patrata...a mea a fost ovala..dar na, asta sa fie problema..:))
Peste clatite punem cateva bucatele de unt..
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul , smantana si zaharul vanilinat..
Se toarna peste clatite..si dam vasul la cuptor la foc moderat pentru cateva minute..pana mixam albusurile..Albusurile se bat si ele bine cu zaharul,asezandu-se mai apoi peste galbenusuri..
Dam vasul din nou la cuptor la foc mic pana se rumeneste bine bezeaua...
Se portioneaza si se serveste cu diverse topping-uri ,zahar pudra..etc..etc..,
Le-am preferat asa simple,doar cu putina ciocolata rasa pe deasupra..:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Banatene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite banatene

Clatite banatene

Intr-un bol amestecam branza de vaci, 1 ou, 50 grame de zahar, 1 plic zahar vanilinat si stafidele.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Clãtite bãnãtene

Clãtite bãnãtene

Reteta apartine Laurei Laurentiu, si cum sunt si eu bãnãteancã am testat-o si o recomand, deliciu

7 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Pavel , 30 iulie 2015

    arata super si tot odata cred ca sunt f.gustoase...

  • Fara foto

    Daniela Elena Horceag , 02 august 2014

    :P :P :P :P

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

    Cred ca sunt foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      delicioase...

    • Fara foto

      Elena Cidu , 02 august 2013

      sunt foarte bune.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

      Foarte bune !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Delicioase!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      o bunatate ce mai o adevarata bomba....super....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Cu ciocolata deasupra hmmmmmmmmmm ce pofta mi-ai facut yimi,yumi.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Hmmm...ce pofta mi-ai facut....ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru Clatite:
  • (Cred ca fiecare dintre voi aveti o reteta proprie a prepararii clatitelor)eu le-am preparat astfel:
  • -1 ou
  • -50 gr zahar
  • -300 ml lapte
  • -50 gr unt topit sau 50 ml ulei
  • -150 gr faina+/-
  • -razatura de lamaie+portocala
  • -1 lingurita praf copt
  • Mi-au iesit vreo 15 bucati,(doar 10 mi-au incaput in forma)..
  • Trebuie sa fie subtiri foile de clatite.
  • Pentru umplutura Clatitelor:
  • -500 gr branza de vaci dulce
  • -100 gr zahar tos
  • -1 ou
  • -3 linguri rase de smantana
  • -50 gr stafide
  • -coaja de lamaie+portocala.
  • Pentru Sosul de Vanilie:
  • -5 galbenusuri
  • -2 plicuri de zahar vanilat
  • -5 linguri rase de zahar tos
  • -2 linguri smantana.
  • Pentru Bezea:
  • -5 albusuri
  • -100 gr zahar tos
  • -50 gr unt pentru tapetat forma si pentru a pune cateva bucatele peste clatite..

Raporteaza reteta

Retete
de danna's blog
Prajitura cu Gem de Zmeura

Prajitura cu Gem de Zmeura

Mod de preparare: Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza: Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Pizza cu Chorizo

Pizza cu Chorizo

Pregatim blatul de pizza: Se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul ,intr-un vas..

7 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza
Muffins cu Dulceata

Muffins cu Dulceata

Ouale se mixeaza cu praful de sare...treptat adaugam si zaharul,apoi untul topit la microunde,continuam

12 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca sunt foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane Raffaello 1