autor:

Mada

» » Dulciuri diverse

Clatite ca la Hida (scoverzi)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
12-13 linguri cu varf de faina, , 4 oua mari, , 2 linguri rase de zahar, , un praf de sare, , 250 de ml de zer dulce, , 2 linguri de ulei,, un zahar vanilat,, coaja de lamaie rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Bate foarte bine ouale si zaharul cu telul. Adauga un praf de sare si, pe rand, cele doua linguri de ulei. Amesteca bine. Pune mirodeniile. Pune o parte din faina, amesteca bine si o parte din zer. Omogenizeaza. Adauga restul de faina si restul de zer. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen si de consistenta smantanii subtiri.

Lasa aluatul de clatite sa stea, la rece, 30-40 de minute inainte de a le praji! Verifica daca aluatul s-a ingrosat si subtiaza-l, daca trebuie, cu putin zer, pana ajunge la consistenta potrivita. Se prajesc in tigaie bine incinsa sau pe lespide bine incinsa unde ies cele mai bune si gustoase. La prima clatita unge tigaia, apoi doar din cand in cand. Se prajesc pe ambele parti. Le poti intoarce cu un cutit cu lama lata si varful rotund (ca sa nu se rupa clatita). Pastreaza clatitele la cald pana le pui umplutura.Umplutura cea mai buna eu zic ca este silvoita(magiun) adica dulceata de prune facuta la caldare!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite ca la Hida (scoverzi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

11 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bavareza de portocale

Bavareza de portocale

Bavareza asta e un fel de diplomat de-al nostru,de fapt;se poate face si in forma rotunda,deasemenea

64 voturi    33 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12-13 linguri cu varf de faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri rase de zahar
  • un praf de sare
  • 250 de ml de zer dulce
  • 2 linguri de ulei,
  • un zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cum se face coliva la Multicooker