autor:

Mada

» » Dulciuri diverse

Clatite ca la Hida (scoverzi)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
12-13 linguri cu varf de faina, , 4 oua mari, , 2 linguri rase de zahar, , un praf de sare, , 250 de ml de zer dulce, , 2 linguri de ulei,, un zahar vanilat,, coaja de lamaie rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Bate foarte bine ouale si zaharul cu telul. Adauga un praf de sare si, pe rand, cele doua linguri de ulei. Amesteca bine. Pune mirodeniile. Pune o parte din faina, amesteca bine si o parte din zer. Omogenizeaza. Adauga restul de faina si restul de zer. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen si de consistenta smantanii subtiri.

Lasa aluatul de clatite sa stea, la rece, 30-40 de minute inainte de a le praji! Verifica daca aluatul s-a ingrosat si subtiaza-l, daca trebuie, cu putin zer, pana ajunge la consistenta potrivita. Se prajesc in tigaie bine incinsa sau pe lespide bine incinsa unde ies cele mai bune si gustoase. La prima clatita unge tigaia, apoi doar din cand in cand. Se prajesc pe ambele parti. Le poti intoarce cu un cutit cu lama lata si varful rotund (ca sa nu se rupa clatita). Pastreaza clatitele la cald pana le pui umplutura.Umplutura cea mai buna eu zic ca este silvoita(magiun) adica dulceata de prune facuta la caldare!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite ca la Hida (scoverzi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Pregatim pasta de biscuite in felul urmator:sfaramam biscuitii cu migdalele in robotul de bucatarie,dupa

2 voturi    4 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12-13 linguri cu varf de faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri rase de zahar
  • un praf de sare
  • 250 de ml de zer dulce
  • 2 linguri de ulei,
  • un zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Galuste cu prune din aluat cu gris