autor:

Mada

» » Dulciuri diverse

Clatite ca la Hida (scoverzi)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
12-13 linguri cu varf de faina, , 4 oua mari, , 2 linguri rase de zahar, , un praf de sare, , 250 de ml de zer dulce, , 2 linguri de ulei,, un zahar vanilat,, coaja de lamaie rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Bate foarte bine ouale si zaharul cu telul. Adauga un praf de sare si, pe rand, cele doua linguri de ulei. Amesteca bine. Pune mirodeniile. Pune o parte din faina, amesteca bine si o parte din zer. Omogenizeaza. Adauga restul de faina si restul de zer. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen si de consistenta smantanii subtiri.

Lasa aluatul de clatite sa stea, la rece, 30-40 de minute inainte de a le praji! Verifica daca aluatul s-a ingrosat si subtiaza-l, daca trebuie, cu putin zer, pana ajunge la consistenta potrivita. Se prajesc in tigaie bine incinsa sau pe lespide bine incinsa unde ies cele mai bune si gustoase. La prima clatita unge tigaia, apoi doar din cand in cand. Se prajesc pe ambele parti. Le poti intoarce cu un cutit cu lama lata si varful rotund (ca sa nu se rupa clatita). Pastreaza clatitele la cald pana le pui umplutura.Umplutura cea mai buna eu zic ca este silvoita(magiun) adica dulceata de prune facuta la caldare!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite ca la Hida (scoverzi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Se zdrobesc biscuiţii puşi într-o plasă de nailon pentru a

27 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolata falsa cu biscuiti

Ciocolata falsa cu biscuiti

Fierbi laptele cu margarina. Separat amesteci zaharul cu cacaoa si le adaugi in vasul cu lapte. Iei

2 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12-13 linguri cu varf de faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri rase de zahar
  • un praf de sare
  • 250 de ml de zer dulce
  • 2 linguri de ulei,
  • un zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Eco-dulciuri sau inspiraţie cu spumă de pe must