autor:

Mada

» » Dulciuri diverse

Clatite ca la Hida (scoverzi)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
12-13 linguri cu varf de faina, , 4 oua mari, , 2 linguri rase de zahar, , un praf de sare, , 250 de ml de zer dulce, , 2 linguri de ulei,, un zahar vanilat,, coaja de lamaie rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Bate foarte bine ouale si zaharul cu telul. Adauga un praf de sare si, pe rand, cele doua linguri de ulei. Amesteca bine. Pune mirodeniile. Pune o parte din faina, amesteca bine si o parte din zer. Omogenizeaza. Adauga restul de faina si restul de zer. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen si de consistenta smantanii subtiri.

Lasa aluatul de clatite sa stea, la rece, 30-40 de minute inainte de a le praji! Verifica daca aluatul s-a ingrosat si subtiaza-l, daca trebuie, cu putin zer, pana ajunge la consistenta potrivita. Se prajesc in tigaie bine incinsa sau pe lespide bine incinsa unde ies cele mai bune si gustoase. La prima clatita unge tigaia, apoi doar din cand in cand. Se prajesc pe ambele parti. Le poti intoarce cu un cutit cu lama lata si varful rotund (ca sa nu se rupa clatita). Pastreaza clatitele la cald pana le pui umplutura.Umplutura cea mai buna eu zic ca este silvoita(magiun) adica dulceata de prune facuta la caldare!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite ca la Hida (scoverzi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Valurile Dunarii

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Alcazare

Alcazare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul. Se

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12-13 linguri cu varf de faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri rase de zahar
  • un praf de sare
  • 250 de ml de zer dulce
  • 2 linguri de ulei,
  • un zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi pufoase cu unt