autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite colorate cu urda

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 1/2 litru apa minerala, un praf de sare, 1 lingura de ulei, cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte), Pt umplutura: 350 urda, 2 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, 2 vanilii, 1 linguri de smantana, 1 legatura marar verde tocat marunt., Pt prajit: ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim aluatul in 2 parti, in 2 vase diferite, intro parte adaugam cateva picaturi colorant rosu alimentar, amestecam bine, dam la rece 1/2 de ora. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece.
Acum e timpul sa coacem clatitele.
Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita.
Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pt cine este interesat, asa arata clatitele mele colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite colorate cu urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi de post cu dulceata de prune

Coltunasi de post cu dulceata de prune

Se pune faina cernuta intr-un castron incapator. Adaugi laptele, putin ulei,un praf de sare si zahar

2 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul

7 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cristinuta, citeste mai jos, am raspuns Alinei in legatura cu sofranul, referitor la hibiscus, ai dreptate, folosesc ceaiul, dar nu il aveam in casa, aveam la indemana colorantii. Stai linistita, ai mei copii sunt mari, am mancat doar eu si sotul. Oricum din produsele comercializate fi convinsa ca toata lumea inghite coloranti, si-apoi am facut aceste clatite asa de fantezie, cele normale sunt cele pe care le consumam de obicei.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Ador clatitele cu urda! Iar cele facute de tine arata incantator! Felicitari!

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    super arata ,

    • Cristina Oprica

      Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      frumos colorate, dar n-as folosi coloranti alimentari in ruptul capului (mai ales pentru copii). In comert se gaseste sofran natual (e o planta) pentru culoarea galbena, iar rosul il poti obtine usor fie din ceaiul de hibiscus fie din sfecla rosie sau chiar din fructe de padure. Culoarea este extrem de intensa mai ales in cazul ceaiului de hibiscus.si al fructelor de padure.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 15 mai 2010

      Da, asa este, multumesc de comentarii.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      F.aratoase,clatitele,MariaElena ! Pt copii(si nu numai) sint minunate.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Bucuria copiilor!i-mi place mult mai ales cu urda!am sa ii fac la sotul rosii "in love".

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Frumos colorate!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 14 mai 2010

      Alina sofranul e foarte scump, cel mai scump condiment din lume. Stiu de colorantii naturali, nu sunt de azi, dar pana gasesti sfecla sa colorezi placintele iti piere pofta. Nu e musai sa le faci, e doar o propunere, le face cine vrea, nici eu nu le fac in toata ziua. Sper sa nu te superi. Sofranul este "condimentul auriu", nu pentru ca are culoarea aurie, ci mai degraba, pentru ca se spune ca sofranul este singurul condiment care valoreaza greutatea sa in aur. Sofranul este, in general, vandut la jumatate de gram, gram sau uncie. O jumatate de gram poate costa in jur de 2,50 si 25,00 USD, in functie de calitate si origine.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 14 mai 2010

      Alina sofranul e foarte scump, cel mai scump condiment din lume. Stiu de colorantii naturali, nu sunt de azi, dar pana gasesti sfecla sa colorezi placintele iti piere pofta. Nu e musai sa le faci, e doar o propunere, le face cine vrea, nici eu nu le fac in toata ziua. Sper sa nu te superi.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ideie grozava !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      foarte interesante

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte aromate si aspectuoase!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ideea este buna! Numai ca eu nu sunt de acord cu folosirea colorantilor alimentari. Rosul il puteti obtine in mod natural din zeama de sfecla rosie, iar galbenul din praf de sofran... Cred ca este mult mai sanatos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicioase si interesante clatitele tale...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ideie geniala, nu ma-m gandit sa le fac colorate. Multumesc pt pont.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1/2 litru apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte)
  • Pt umplutura: 350 urda
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2 vanilii
  • 1 linguri de smantana
  • 1 legatura marar verde tocat marunt.
  • Pt prajit: ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cristinuta, citeste mai jos, am raspuns Alinei in legatura cu sofranul, referitor la hibiscus, ai dreptate, folosesc ceaiul, dar nu il aveam in casa, aveam la indemana colorantii. Stai linistita, ai mei copii sunt mari, am mancat doar eu si sotul. Oricum din produsele comercializate fi convinsa ca toata lumea inghite coloranti, si-apoi am facut aceste clatite asa de fantezie, cele normale sunt cele pe care le consumam de obicei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Covrigiei din faina integrala si chimen