Clatite cu branza de vaci si stafide

Clatite cu branza de vaci si stafide

Ingrediente

  • Clatite:
  • - 300 ml lapte;
  • - 2 oua;
  • - 100 g faina;
  • - 1 lingura de ulei;
  • - un praf de sare.
  • Umplutura:
  • - 400 g branza de vaci;
  • - 2 oua;
  • - 1 lingura zahar pudra vanilat;
  • - 2 linguri zahar;
  • - stafide.
  • Unt pentru uns tava plus pentru pus deasupra.
  • Smantana si zahar pudra pentru servit.

Mod de preparare

Clatitele:

Reteta am luat-o din GoodFood. Este perfecta, nu mai are nevoie de nici un fel de interventie: ba e prea groasa compozitia, ba e prea subtire.

Intr-un vas se pun faina si praful de sare. Se face o mica adancitura in centru in care se pun ouale, uleiul si 50 ml lapte. Se omogenizeaza bine cu un tel.

Apoi se adauga restul de lapte si se obtine o compozitie cu o consistenta de smantana subtire. Se lasa 30 minute.

Se pune tigaia pe foc si se lasa sa se incinga. Se unge cu un prosop de hartie imbibat in ulei si ne apucam de facut clatite...

Cand le-am terminat, facem compozitia pentru umplutura.

Umplutura:

Se pun ingredientele intr-un vas si se omogenizeaza. Apoi se ung clatitele, se ruleaza si se pun intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce s-a umplut tava, se taie bucatele mici de unt si se presara deasupra. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute, pana cand se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat sau cu un capac pentru a se inmuia. Se servesc pudrate cu zahar alaturi de o lingura de smantana.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Magie in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise