Clatitele:
Reteta am luat-o din GoodFood. Este perfecta, nu mai are nevoie de nici un fel de interventie: ba e prea groasa compozitia, ba e prea subtire.
Intr-un vas se pun faina si praful de sare. Se face o mica adancitura in centru in care se pun ouale, uleiul si 50 ml lapte. Se omogenizeaza bine cu un tel.
Apoi se adauga restul de lapte si se obtine o compozitie cu o consistenta de smantana subtire. Se lasa 30 minute.
Se pune tigaia pe foc si se lasa sa se incinga. Se unge cu un prosop de hartie imbibat in ulei si ne apucam de facut clatite...
Cand le-am terminat, facem compozitia pentru umplutura.
Umplutura:
Se pun ingredientele intr-un vas si se omogenizeaza. Apoi se ung clatitele, se ruleaza si se pun intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce s-a umplut tava, se taie bucatele mici de unt si se presara deasupra. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute, pana cand se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat sau cu un capac pentru a se inmuia. Se servesc pudrate cu zahar alaturi de o lingura de smantana.
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Magie in farfurie.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii