autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Clatite cu branza si smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
Clatite:, doua oua, o ceasca lapte, doua linguri ulei, faina cat sa obtii o compozitie subtire, pentru pudrat:, zahar, 3 plicuri zahar vanilat, Umplutura:, 200 g branza, 150g zahar pudra, o mana de stafide, coaja unei lamai. 1/2 lingurita scortisoara macinata, 200 ml smantana, ulei pentru uns tigaia, unt pentru uns vasul de yena

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestec ouale cu laptele, uleiul si faina. Las compozitia sa stea 10-15 minute. Intr-o tigaie de teflon unsa cu ulei, torn cate un polonic din compozitie, intorc foaia de clatita sa se rumeneasca pe ambele parti.O presar cu zahar, la fel procedez cu fiecare.Intorc foile de clatite, astfel incat sa incep umplerea cu prima clatita coapta.
Umplutura: Incorporez branza cu zaharul,un plic de zahar vanilat, stafidele, scortisoara si coaja de lamaie. Asez clatitele umplute intr-un vas de yena uns cu unt,le acopar cu smantana, presar putin zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Le dau la cuptor pentru 10-15 minute, sau la cuptorul cu microunde pentru 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu

4 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Aricica

Prajitura Aricica

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte bune, ale mele cu gem si sos de ciocolata

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

    Si eu prepar acesta reteta la fel, doar ca nu adaug scortisoara.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Si cu un sos de vanilie deasupra este formidabil!

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cam aceeasi reteta folosesc si eu. Clatitele le impatur in doua, iar in vasul de yena le asez alternativ. Sau se pot aseza straturi alternative de clatite si compozitie. Foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Clatite:
  • doua oua
  • o ceasca lapte
  • doua linguri ulei
  • faina cat sa obtii o compozitie subtire
  • pentru pudrat:
  • zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 200 g branza
  • 150g zahar pudra
  • o mana de stafide
  • coaja unei lamai. 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 200 ml smantana
  • ulei pentru uns tigaia
  • unt pentru uns vasul de yena

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune, ale mele cu gem si sos de ciocolata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
salam de biscuiti