Clătite cu branza si sos de smantina dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clătite cu branza si sos de smantina dulce

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 200 gr faină
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahar
  • esență de vanilie
  • 3 linguri cu ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr brinza de vaci
  • 2 ouă
  • 4-5 linguri zahar
  • esență de vanilie
  • o lingura faină

Mod de preparare

E marțea clatitelor si normal ca trebuia sa fac si eu citeva clatite. Clătitele se pot minca in fel și chip. Fie doar cu zahar si suc de lamaie, cu sos de ciocolata, cu dulceață, cu iaurt si fructe, cu branza la cuptor. Eu am ales de asta data sa le fac cu brinza de vaci la cuptor in sos de smantina dulce. Ce ziceți??Cum vi se pare?

Reteta mea e foarte simplă, probabil multi dintre voi o faceti la fel, dar hai sa vedeti cum. :)

Din ingredientele date mai sus se face aluatul de clatite care trebuie sa aiba consistența unei smantani nu foarte groase si se coc clatitele la foc mediu. Mie mi-au iesit 16 clatite medii. :) Cind au fost un pic calduțe le-am umplut cu compozitia de branza care e foarte simpla de facut, pur si simplu amestecam toate ingredientele, le-am rulat in 4 si le-am asezat intr-un vas de sticla termorezistent pe care l-am uns cu unt inainte si le-am bagat la cuptor la 180”C pentru 15 minute.

Le-am pudrat cu zahar si am pus un pic de suc de lamaie peste . Sunt pur si simplu delicioaseee, nu foarte dulci si merg perfect cu citeva fructe de pădure alaturi.

Pofta buna, dragii mei si spor la prajiturit! :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise