autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu branza

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
200 g faina, 3 oua, 300 ml lapte, 300 ml sifon sau ber, 1/4 lingurita de sare, 200 g ulei, 200 g branza dulce de vaci, 100 g smantana, 1 legatura marar(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ouale, faina, laptele, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Branza de vaci se amesteca cu smantana, mararul tocat fin si sare dupa gust, se ia cu lingura si se unge clatita, se repeta operatia cu fiecare foaie de clatita. Se ruleaza si se serevesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci la cuptor

Clatite cu branza de vaci la cuptor

Se face o pasta ontinuta din branza amestecata cu zahar, oua si vanilie. Se umplu foile de clatite

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml sifon sau ber
  • 1/4 lingurita de sare
  • 200 g ulei
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g smantana
  • 1 legatura marar(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Mancare de prune