Ouale, faina, laptele, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Branza de vaci se amesteca cu smantana, mararul tocat fin si sare dupa gust, se ia cu lingura si se unge clatita, se repeta operatia cu fiecare foaie de clatita. Se ruleaza si se serevesc calde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii