autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu branza

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
200 g faina, 3 oua, 300 ml lapte, 300 ml sifon sau ber, 1/4 lingurita de sare, 200 g ulei, 200 g branza dulce de vaci, 100 g smantana, 1 legatura marar(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ouale, faina, laptele, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Branza de vaci se amesteca cu smantana, mararul tocat fin si sare dupa gust, se ia cu lingura si se unge clatita, se repeta operatia cu fiecare foaie de clatita. Se ruleaza si se serevesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu brânză și mărar gratinate

Clătite cu brânză și mărar gratinate

Începem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina,

24 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza

Clatite cu branza

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul. Punem branza

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml sifon sau ber
  • 1/4 lingurita de sare
  • 200 g ulei
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g smantana
  • 1 legatura marar(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu nuca