autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu branza

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
200 g faina, 3 oua, 300 ml lapte, 300 ml sifon sau ber, 1/4 lingurita de sare, 200 g ulei, 200 g branza dulce de vaci, 100 g smantana, 1 legatura marar(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ouale, faina, laptele, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Branza de vaci se amesteca cu smantana, mararul tocat fin si sare dupa gust, se ia cu lingura si se unge clatita, se repeta operatia cu fiecare foaie de clatita. Se ruleaza si se serevesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de clatite cu branza la cuptor

Budinca de clatite cu branza la cuptor

Se pregateste compozitia pentru clatite din faina,oua,lapte si sare.Se amesteca bine pana la omogenizare

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare

12 voturi    12 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml sifon sau ber
  • 1/4 lingurita de sare
  • 200 g ulei
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g smantana
  • 1 legatura marar(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere si iaurt