Faina cernuta se amesteca cu ouale batute, sarea si putin lapte, apoi se adauga treptat laptele amestecind pina ce se obtine o compozitie omogena. Tigaia (speciala pentru clatite) se unge cu ulei si se incinge bine, apoi se toarna un polonic din compozitie, pentru o foaie de clatita, care se intinde pe toata suprafata tigaii prin miscarea acesteia. Cind s-a rumenit foaia pe o parte, se intoarce pe partea cealalta, iar cind s-a rumenit pe ambele parti se asaza intr-o farfurie intinsa. Brinza de vaci se amesteca cu ouale, sarea, coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie se urnplu foile de clatite, dandu-le forma de rulou sau împaturindu-le in sferturi. Se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Se servesc calde cu smintina, cite doua clatite la portie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii