autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu brinza de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii (20 clatite):, * 500 g faina,, * 1 l lapte,, * 4 oua,, * 150 g ulei., , Umplutura:, * 500g brinza de vaci,, * 400 g smintina,, * 150 g zahar farin,, * 2 oua,, * 15 g coaja rasa de lămîie,, * zahar vanilat,, * 10 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu ouale batute, sarea si putin lapte, apoi se adauga treptat laptele amestecind pina ce se obtine o compozitie omogena. Tigaia (speciala pentru clatite) se unge cu ulei si se incinge bine, apoi se toarna un polonic din compozitie, pentru o foaie de clatita, care se intinde pe toata suprafata tigaii prin miscarea acesteia. Cind s-a rumenit foaia pe o parte, se intoarce pe partea cealalta, iar cind s-a rumenit pe ambele parti se asaza intr-o farfurie intinsa. Brinza de vaci se amesteca cu ouale, sarea, coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie se urnplu foile de clatite, dandu-le forma de rulou sau împaturindu-le in sferturi. Se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Se servesc calde cu smintina, cite doua clatite la portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu branza, biscuiti si fructe

Tort cu branza, biscuiti si fructe

Se sfarma biscuiti cu sucitoru si se aluneca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii (20 clatite):
  • * 500 g faina,
  • * 1 l lapte,
  • * 4 oua,
  • * 150 g ulei.
  • Umplutura:
  • * 500g brinza de vaci,
  • * 400 g smintina,
  • * 150 g zahar farin,
  • * 2 oua,
  • * 15 g coaja rasa de lămîie,
  • * zahar vanilat,
  • * 10 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de mere