autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu brinza de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii (20 clatite):, * 500 g faina,, * 1 l lapte,, * 4 oua,, * 150 g ulei., , Umplutura:, * 500g brinza de vaci,, * 400 g smintina,, * 150 g zahar farin,, * 2 oua,, * 15 g coaja rasa de lămîie,, * zahar vanilat,, * 10 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu ouale batute, sarea si putin lapte, apoi se adauga treptat laptele amestecind pina ce se obtine o compozitie omogena. Tigaia (speciala pentru clatite) se unge cu ulei si se incinge bine, apoi se toarna un polonic din compozitie, pentru o foaie de clatita, care se intinde pe toata suprafata tigaii prin miscarea acesteia. Cind s-a rumenit foaia pe o parte, se intoarce pe partea cealalta, iar cind s-a rumenit pe ambele parti se asaza intr-o farfurie intinsa. Brinza de vaci se amesteca cu ouale, sarea, coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie se urnplu foile de clatite, dandu-le forma de rulou sau împaturindu-le in sferturi. Se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Se servesc calde cu smintina, cite doua clatite la portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti pentru Craciun

Biscuiti pentru Craciun

Preparam aluatul din ingredientele mentionate si il intindem in foi.Cu ajutorul formelor taiem diferite

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose cu nuca si visine

Briose cu nuca si visine

Bati spuma cele 5 albusuri, adaugi cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilat, cele 5 galbenusuri si

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii (20 clatite):
  • * 500 g faina,
  • * 1 l lapte,
  • * 4 oua,
  • * 150 g ulei.
  • Umplutura:
  • * 500g brinza de vaci,
  • * 400 g smintina,
  • * 150 g zahar farin,
  • * 2 oua,
  • * 15 g coaja rasa de lămîie,
  • * zahar vanilat,
  • * 10 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Petits chinois