autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Clatite cu brinza de vaci si lapte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pentru 2 pahare de faina se iau 500 g brinza de vaci, 3/4 pahar smintina, 3/4 pahar zahar, 3 pahare lapte, 2 oua, 2 linguri unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Se sparge un ou intr-un castron se adauga 1 lingura de zahar tos, 1/2 lingurita de sare, 1 pahar de lapte rece si se amesteca. Dupa aceea se toarna cite putin faina cernuta, frecind bine cu o lingura de lemn apoi se adauga in aluat restul de lapte, putin cite putin. Se unge bine cu unt o tigaie incinsa se toarna aluat astfel incit pe toata tigaia sa fie intins un strat subtire si se pune pe foc potrivit. Cind partea de jos a clatitei s-a rumenit se scoate cu un cutit subtire se unge repede tigaia cu unt si se toarna iar aluat in ea. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri. Daca ele ies prea groase, trebuie subtiat aluatul adaugind putin lapte. Brinza de vaci pentru umplutura se trece prin sita se adauga 1 galbenus de ou, zahar, 1/2 lingurita de sare, coaja rasa de lamiie sau de portocala, 1 lingura de unt topit si totul se freaca bine (daca dorim, putem adauga in brinza stafide curatate). Se pune o lingura de brinza de vaci pe partea prajita a clatitei si se indoaie in forma de plic. Pentru ca la prajit sa nu se desfaca, partea indoita de deasupra trebuie unsa cu albus de ou. Dupa aceea clatitele se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu grasime incinsa pina se formeaza o crusta rumena. Se servesc fierbinti presarate cu zahar pudra. Separat intr-o sosiera se serveste smintina. Se pot praji clatitele in tigaie pe ambele parti, apoi se umplu cu brinza de vaca preparata ca mai sus, se impatureaza ca un plic si se asaza intr-o tava una linga alta. Inainte de a fi servite la masa se stropesc cu unt cald si se dau 15 minute la cuptor fierbinte.
Se servesc calde pudrate cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu brinza de vaci si lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coconut macarons

Coconut macarons

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu lapte condensat

Cheesecake cu lapte condensat

Sfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii

1 vot    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Imi lasa gura apa. Gustoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    O bunatate...

    • Fara foto

      valentina ionita , 24 iunie 2009

      Clatitele sunt minunate atat ca desert cat si ca aperitiv...Felicitari pentru reteta,si eu pregatesc destul de des o reteta asemanatoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 pahare de faina se iau 500 g brinza de vaci
  • 3/4 pahar smintina
  • 3/4 pahar zahar
  • 3 pahare lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu capsuni