Intr-un robot de bucatarie, se amesteca capsunile, 1/4 cana zahar si gemul de zmeura;se face un piure omogen
Intr-un mixer, se amesteca bine ouale intregi, albusurile de oua, laptele, uleiul, 1 lingurita de zahar si sarea.Se adauga 1 cana de faina si se amesteca pina se omogenizeaza. Se lasa sa stea 30 de min.
O tigaie mare care nu se lipeste, se unge cu ulei si se pune la foc potrivit. Se toarna 1/4 din aluat in tigaie, care se rasuceste ca sa se intinda pe toata tigaia. Se tine pe foc 10 sec sau pina cind partea de jos este rumenita. Se intoarce pe partea cealalta si se mai tine 5 sec pe foc. Se scoate clatita pe o farfurie captusita cu hirtie cerata. Se repeta operatiunile cu restul de aluat, separind clatitele prajite cu foi de hirtie cerata.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se unge cu ulei o tava de copt. Intr-un castron se amesteca restul de 1/4 cana de zahar, 3 linguri de faina, brinza de vaca si vanilia.
Una cite una, se asaza clatitele pe suprafata de lucru si se pun in centru 2 linguri de umplutura. Se pliaza laturile peste umplutura, apoi se ruleaza clatita. Blinelele se pun in tava de copt pregatita, cu capatul de rulare in jos. Se coc 10-15 min. sau pina cind clatita este usor crocanta.
Pentru servit, se pune sosul de capsuni in farfurie si blinelele peste.
Clatitele pot fi preparate in prealabil si tinute la congelator; se dezgheata inainte de umplere si coacere.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii