autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu brinza si sos de capsuni

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
1 pachet de 600 g capsuni congelate(fara zahar, dezghetate), 1/2 cana plus 1 lingurita zahar, 3 linguri gem de zmeura, 2 oua mari, 2 albusuri de oua mari, 1 cana lapte degresat, 1 lingura ulei de masline, 1/4 lingurita sare, 1 cana plus 3 linguri faina, 450 g brinza de vaca de 1% (degresata, scursa), 1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie, se amesteca capsunile, 1/4 cana zahar si gemul de zmeura;se face un piure omogen
Intr-un mixer, se amesteca bine ouale intregi, albusurile de oua, laptele, uleiul, 1 lingurita de zahar si sarea.Se adauga 1 cana de faina si se amesteca pina se omogenizeaza. Se lasa sa stea 30 de min.
O tigaie mare care nu se lipeste, se unge cu ulei si se pune la foc potrivit. Se toarna 1/4 din aluat in tigaie, care se rasuceste ca sa se intinda pe toata tigaia. Se tine pe foc 10 sec sau pina cind partea de jos este rumenita. Se intoarce pe partea cealalta si se mai tine 5 sec pe foc. Se scoate clatita pe o farfurie captusita cu hirtie cerata. Se repeta operatiunile cu restul de aluat, separind clatitele prajite cu foi de hirtie cerata.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se unge cu ulei o tava de copt. Intr-un castron se amesteca restul de 1/4 cana de zahar, 3 linguri de faina, brinza de vaca si vanilia.
Una cite una, se asaza clatitele pe suprafata de lucru si se pun in centru 2 linguri de umplutura. Se pliaza laturile peste umplutura, apoi se ruleaza clatita. Blinelele se pun in tava de copt pregatita, cu capatul de rulare in jos. Se coc 10-15 min. sau pina cind clatita este usor crocanta.
Pentru servit, se pune sosul de capsuni in farfurie si blinelele peste.
Clatitele pot fi preparate in prealabil si tinute la congelator; se dezgheata inainte de umplere si coacere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu brinza si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de

12 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzare

Varzare

Farmitam drojdia si o punem la diluat intr-un pahar cu putin zahar si putina apa calduta. O lasam

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet de 600 g capsuni congelate(fara zahar
  • dezghetate)
  • 1/2 cana plus 1 lingurita zahar
  • 3 linguri gem de zmeura
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1 cana lapte degresat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana plus 3 linguri faina
  • 450 g brinza de vaca de 1% (degresata
  • scursa)
  • 1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta dobrogeana modificata