autor:

Victoria Gabriela

» » Dulciuri diverse

Clătite cu cacao umplute cu banane caramelizate

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Ingrediente
(6-8 buc.), , -2 ouă, , -300 ml lapte, , -180 gr. făină, , -75 gr. cacao, , -1 lingură unt topit, , -75 gr. zahăr pudră, , -1 plic zahăr vanilinat, , -1 vârf cuțit de sare, , Pentru umplutură &ndash banane caramelizate, , -4 banane, , -100 gr. unt, , -16 linguri zahăr pudră, , -8 linguri zeamă de lămâie ( 2 lămâi), , -2 fiole esență de rom, , Pentru decor (opțional):, , -sos caramel, sâmburi de migdale tăiați mărunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Într-un bol, se amestecă făină, zahărul pudră, zahărul vanilinat și pudra de cacao.



-Separat, în alt vas, se bat ouăle cu sarea, după care se toarnă încet untul topit și răcit și se amestecă bine.



-Peste ouăle bătute se adaugă treptat amestecul solid, omogenizându-se cu telul sau mixerul, până se obține o compoziție consistentă.



-Peste compoziția de aluat se toarnă treptat laptele amestecând bine, cu grijă, să nu se formeze ”cocoloașe”, rezultând un aluat omogen fluid, potrivit de subțire.



-Se lasă aluatul să se ”odihnească” la rece, în frigider cca. 30 minute, chiar și o oră dacă aveți timp.



-Cât timp se odihnește aluatul se pregătesc bananele caramelizate.



-Se curăță bananele, se taie în rondele mai groase de cca 2 cm și se stropesc cu zeama de lămâie.



-Se pune zahărul pudră într-un vas cu pereții dubli care se lasă la foc mic până se topește tot zahărul și capătă acea culoare frumoasă caramel.



-În caramelul de zahăr se adaugă rondelele de banane, apoi untul și se lasă la foc mic să fiarbă, amestecând ușor (cu grijă să nu se sfărâme bananele) cca 5 minute, sau până când sosul capătă consistență și bananele sunt frumos caramelizate.



-Când sunt gata, se dau la o parte de pe foc, se adaugă esența de rom omogenizând caramelul și se lasă să se răcească la temperatura camerei.



-Când timpul de odihnă al aluatului a expirat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.



-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, dându-i forma dreptunghiulară, după forma plitei. Cantitatea de aluat turnată pentru fiecare clătită depinde de grosimea dorită pentru aceasta. Eu am folosit un polonic cu capacitatea de cca 25-30 ml și am turnat aproximativ 2 polonice.



-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului sau cu o pensulă/spatulă, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville și după cca 2-3 minute la prima clătită, ledul declanșează și ne indică finalizarea coacerii. Timpul de coacere variază însă, în funcție de cât de coapte preferați clătitele, putând să le scoateți înainte, sau după ce butonul cu led declanșează. Pe măsură ce aparatul se încinge, durata de coacere se diminuează.



-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.



-Se repetă aceste operațiuni, până se termină tot aluatul și rezultă cca 6-8 (depinde de mărime) clătite cu cacao de formă dreptunghiulară, pufoase și aromate.



-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete curată și uscată.



-Înaintea servirii, se pun bananele caramelizate împreună cu sosul gros pe fiecare clătită și se împachetează în 4. Eu am pus bananele caramelizate pe jumătate de clătită (am format un triunghi imaginar cu vârful în jos), am pliat colțurile libere, acoperind bananele, rezultând un triunghi, pe care apoi l-am împăturit în două.



-Clătitele umplute cu banane caramelizate se decorează după dorință, sau se presară cu migdale mărunțite și se servesc cu toping de sos caramel, alături de înghețata preferată, cum am procedat eu.



Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu cacao umplute cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se

15 voturi    5 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 03 august 2015

    Multumesc, Livia! Nu se iau in considerare decat Share la concurs!

  • Fara foto

    livia , 03 august 2015

    vot!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • (6-8 buc.)
  • -2 ouă
  • -300 ml lapte
  • -180 gr. făină
  • -75 gr. cacao
  • -1 lingură unt topit
  • -75 gr. zahăr pudră
  • -1 plic zahăr vanilinat
  • -1 vârf cuțit de sare
  • Pentru umplutură &ndash banane caramelizate
  • -4 banane
  • -100 gr. unt
  • -16 linguri zahăr pudră
  • -8 linguri zeamă de lămâie ( 2 lămâi)
  • -2 fiole esență de rom
  • Pentru decor (opțional):
  • -sos caramel
  • sâmburi de migdale tăiați mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Victoria Gabriela (Chef de cuisine)

Multumesc, Livia! Nu se iau in considerare decat Share la concurs!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Catifea de ciocolata