autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu ciuperci

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
Aluatul: 250 ml lapte, 150 g faina, 2 oua, sare, ulei pt prajit., Umplutura: 300 g ciuperci, 1/4 pachet unt, 1 ceapa, 50 ml vin alb, 200 g smantana, 3 linguri cascaval razuit, 1 lingura de marar, 1 lingura patrunjel, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Batem ouale, adaugam un varf de cutit de sare, adaugam putin cate putin cantitatea de faina, apoi treptat laptele si omogenizam compozitia. Lasam aluatul sa stea 30 minute. In acest interval de timp pregatim umplutura. Ceapa si ciupercile curatate, spalate, se toaca marunt si se calesc 5 minute intro tigaie in care am pus untul. Adaugam vinul si inabusim ciupercile 15 minute pana ce acestea se inmoaie. Adaugam smantana si cascavalul razuit si amestecam pe foc mic pana se obtine un sos gros, piperam, saram dupa gust, adaugam verdeata tocata f. fin. Coacem din aluatul preparat clatite, pe care le umplem cu aceasta umplutura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Boccelute de clatite cu ciuperci

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Multumesc de aprecieri si incurajari.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Chiar nu am facut niciodata cu ciuperci,dar sunt sigura ca sunt un deliciu.Ai votul meu si 10 cu felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Esti o buna sursa de inspiratie. Multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Usor de preparat,rapid si tare gustoase...Imi plac tare mult clatitele atat ca aperitiv cu diverse umpluturi cat si ca desert...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • ulei pt prajit.
  • Umplutura: 300 g ciuperci
  • 1/4 pachet unt
  • 1 ceapa
  • 50 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • 3 linguri cascaval razuit
  • 1 lingura de marar
  • 1 lingura patrunjel
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc de aprecieri si incurajari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec